15. října 2015

NORDIC WALKING – Sigmondova stezka v Plzni

T I S K O V Á   Z P R Á V A

 

Oblastního sdružení ODS Rokycany

 

ze dne 15. října 2015

 

 

NORDIC WALKING – Sigmondova stezka v Plzni

 

 

Místní sdružení ODS Rokycany a Jan Šašek, krajský zastupitel a místostarosta města Rokycany, si Vás srdečně dovolují pozvat na „NORDIC WALKING – Sigmondova stezka v Plzni“. Sportovně-turistická vycházka s hůlkami v délce cca 7 km se tentokrát uskuteční v sobotu 17. října 2015.

 

„Sraz účastníků je v 14:00 hodin na konečné tramvaje č. 4 na Košutce v Plzni. Pro zájemce bude připravena doprava do Plzně a zpět. Sraz těchto zájemců bude v 13:15 hodin na parkovišti u Sokolovny v Rokycanech. Zájemce o dopravu prosíme o registraci do pátku 16. října 2015 na telefon číslo 604 568 371 s ohledem na omezený počet míst. Prvních 10 příchozích účastníků, kteří nebudou holemi na „nordic walking“ vybaveni, je zapůjčíme zdarma. Doporučujeme zvolit vhodné oblečení a obuv. Budeme potěšeni, pokud přijmete pozvání na náš další sportovně-turistický výlet, při němž se budete moci seznámit se stylem „severské chůze“.“ upřesňuje k výletu za organizátory Jan Šašek, krajský zastupitel a místostarosta města Rokycany.

 

Zveme všechny příznivce na sportovně – turistickou vycházku formou nordic walking. Výlet je zaměřen na seznámení se s technikou chůze s hůlkami. Trasa je vedena po naučné Sigmondově stezce tak, abychom i něco zajímavého viděli a poznali krásná místa našeho regionu. „Sigmondova stezka je naučná stezka provázející návštěvníky rekreační oblastí Boleveckých rybníků na severním okraji Plzně. Celkem 15 zastávek, rozložených na sedmikilometrové trase, seznamuje návštěvníky s přírodopisnými i historicko-vlastivědnými zajímavostmi bolevecké oblasti. Současná hodnota oblasti spočívá kromě rekreace také v dobrém dochování významných přírodních a krajinných prvků, což je v bezprostřední blízkosti tak velkého města unikátní. Předvedeme Vám nordic walking tak, aby Vás zaujal, užili jste si jej naplno, prošli se s námi krásnou přírodou a přitom udělali něco prospěšného pro své zdraví. Naučná stezka pro nás současně může být inspirací, že například přírodní památka Rokycanská stráň by si také zasloužila vybudování naučné stezky, která by přilákala nové návštěvníky a seznámila je s její unikátní historií. Těšíme se na Vás,“ dodává Jan Šašek.

 

 

 

Mgr. Jan Šašek

předseda Oblastního sdružení ODS Rokycany

mobil: 604 568 371

e-mail: jansasek@seznam.cz

web: www.ods.cz/os.rokycany

fb: www.facebook.com/jan.sasek1  

Bc. Jan Šašek

místopředseda místního sdružení
předseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení