2. března 2015

Jiří Janků rezignoval na své funkce a pozastavil členství v ODS

Vyjádření předsedy OS ODS Pardubice Jiřího Janků.

Vážené kolegyně a kolegové, přátelé, 

po poslední regionální radě, jsem se po zralé úvaze rozhodl rezignovat na veškeré své politické aktivity v ODS. Pozastavuji své členství v ODS, rezignuji na všechny vnitrostranické funkce a rezignuji na mandát zastupitele. Totéž činím jako člen Krajské hospodářské komory s mandáty člena představenstva KHK Pardubice a člena oblastní rady pardubické oblasti KHK. 

Zde shrnu pouze zásadní důvody:

1) Trestní oznámení podané na mou osobu a trestní oznámení, které jsem zpětně podal na neznámého pachatele mi zabírá tolik času, že další již nemohu věnovat jiným aktivitám, než je rodina a podnikání. 

Náprava škod vzniklých ze zcela nesmyslného obvinění (v rodině, firmě, osobní vztahy ve společnosti), další napadání a řešení této “kauzy” na jakýchkoli úrovních a dosažení spravedlnosti, mi zabere velké množství času a energie.

2) Před téměř každým obchodním, politickým či osobním setkáním se k tomuto tématu dostávám a zabírá mi čas toto téma rozkrýt.  

Toto jsou dva zásadní body, které znamenají, že čas, jež jsem mohl věnovat politice, nyní musím věnovat řešení kauzy. Více volného času však nemám a nemohu tedy svou politickou činnost realizovat.

V 21. století ve vyspělých demokraciích zvolený politik, solidní politik, na svůj mandát rezignuje v podobných případech v podstatě automaticky. 

Zcela chápu, že občané nemohou a ani nechtějí řešit domněnky, co je a co není pravda. A s malým odstupem od vzniku účelové a nesmyslné kauzy musím uzavřít, že není vhodné, abych do doby jasného závěru trestního oznámení jako politik pracoval ani v pozici zastupitele ani předsedy ODS.  

Děkuji všem, opravdu všem, za cenné zkušenosti. Přátelům za přátelství, která věřím přetrvají. Budovat lepší společnost lze dlouhodobě a cíleně, v tom budu prozatím mimo oblast politiky i nadále pokračovat. 

Štítky:
Pardubice