17. prosince 2014

Tisková konference

Setkání se zástupci médií před jednáním pardubického zastupitelstva.

Ve středu 17.12. 2014 se naposledy v tomto roce setkali na tiskové konferenci členové zastupitelstva s novináři v Modrém domě.

Předseda klubu zastupitelů Petr Klimpl a zastupitel Jan Mazuch informovali o zhodnocení výsledku komunálních voleb v okrese a ve městě Pardubice a o dodržení slibu lídra pardubické kandidátky Jiřího Janků, který na oblastním sněmu 9. 12. rezignoval na funkci předsedy OS, neboť ODS v Pardubicích nedosáhla deseti a více procentního výsledku v komunálních volbách. Následně byl zvolen opět do funkce předsedy přítomnými delegáty, kteří mu vyjádřili svou důvěru.

Dále se Petr Klimpl vyjádřil k bodům, které bude projednávat zastupitelstvo ve čtvrtek 18.12.. ODS podpoří navržený rozpočet města Pardubic na rok 2015 a bude se snažit prosadit tzv. proklikávací rozpočet, který by měl přispět k lepší informovanosti veřejnosti o rozpočtu v průběhu roku 2015. ODS má problém s tím, že v orgánech města mají být zastoupeni lidé, kteří nejsou občany Pardubic. Týká se to např. finančího výboru. Oproti minulým letem se přistupuje k tomu, že opozice nebude mít možnost zastoupení v představenstvech a dozorčích radách městských společností a předsedové komisí mají být ti, které navrhla koalice.

Zastupitel ODS Karel Haas bude na zastupitelstvu prosazovat, aby návrhy usnesení u jednotlivých bodů byly zveřejňovány dopředu na webu.

Štítky:
Pardubice