22. září 2014

Tisková konference 22.9.2014

Komunální volby, pohled ODS na body připravené k projednání na Zastupitelstvu města Pardubice 23.9.2014

Lídr kandidátky do  Zastupitelstva města Pardubice Jiří Janků společně s Petrem Klimplem na setkání s novináři, které se konalo v pondělí 22.9.2014 od 10,00 hod v Modrém domě, představili volební program a předvolební kampaň do komunálních voleb. Zdůraznili, že volební program vznikal za přispění odborných skupin, které pracují již dva roky a mapuje potřeby občanů města. 

Následně se vyjádřili k bodům programu jednání zastupitelstva města, které je svoláno na úterý 23.9.2014. V programu je 43 bodů. Např. se bude jednat o převodu a prodeji nemovitostí v areálu Hůrka, na třídě Míru apod.. Předložen je návrh na úpravu režimu dopravy na třídě Míru. ODS podpoří návrh na prodej objektu v Klášterní ulici speciální škole Svítání. Rozporuplné názory panují na připravenou strategii pro kulturu a kreativitu města Pardubice. ODS nepodpoří nákup Automatických mlýnů městem. Podle názoru Jiřího Janků by toto rouhodnutí mělo učinit nové vedení města. V rámci strategického plánu rozvoje města chybí diskuse, zda chceme dále růst jako město, strategie je zpacována pro současný stav počtu obyvatelstva města.

Jak závěrem uvedl Petr Klimpl, je to poslední jednání zastupitelstva v tomto funkčním období a je snaha vše dohnat, projendat a schválit. Bude to tedy jednání dlouhé a zřejmě poznamenané předvolební rétorikou.

Štítky:
Pardubice