6. dubna 2016

Koordinuje někdo dopravu?

Dopravní situace v Pardubicích je zoufalá. Dlouhou dobu neřešené obchvaty nesou stále větší dopravní zátěž ve vnitřním městě, kde je doprava na pokraji kolapsu. iž třetím rokem se opravuje silnice u Parama, od loňského roku nejde sjet z rekonstruovaného nadjezdu k nádraží. Dopravní zátěž od Chrudimi tedy jezdí přes Jesničánky ulicí Jana Palacha a ulicí 17. listopadu přes centrum města.

Kruhový objezd

A najednou přibude na této trase "malý" kruhový objezd. Ten zajišťuje výjezd vozidel z oblasti náměstí Legií, protože v místě stávajícího výjezdu z tohoto území v Macanově ulici se provádějí stavební úpravy. A Pardubicezažívají dopravní kalamitu.
Třeba ve čtvrtek před Velikonocemi se projíždělo z Jesničánek do Polabin přes půl hodiny.
Otázkou je, proč právě v této době se provádí oprava Macanovy ulice. To nemohlo to budování ostrůvků několik měsíců počkat, až bude jiný dopravní režim na nadjezdu u Parama a nebude tolik aut jezdit přes město?

Kde je chyba?

Dokázal se nad touto situací někdo odpovědný z vedení města zamyslet?
Udělala se mikrosimulace toho, co Pardubice čeká?
A v podobných otázkách bych mohl pokračovat.
Drobná uzavírka v Macanově ulici negativně omezila dopravu ve městě.
Chyba je na straně odpovědných ve vedení města, kteří nedokázali probíhající opravy v Pardubicích zkoordinovat.

Ing. Petr Klimpl

zastupitel města Pardubice