3. března 2015

Andrej Babiš pokračuje v „třídním boji“ proti živnostníkům

Návrh zákona o registračních pokladnách připravený ministerstvem financí postihne statisíce aktivních občanů. Andrej Babiš zatím toho jako ministr financí mnoho neudělal.

 
Jen si v médiích vytrvale buduje kult osobnosti. Jednu věc mu ale nelze upřít: důsledně bojuje proti živnostníkům a drobným podnikatelům. Postihuje aktivní lidi, kteří od státu nechtějí nic, než aby je nechal podnikat a zasahoval jim co nejméně do života.
 
Ministr Babiš nejdříve omezil výdajové paušály, zavedl kontrolní hlášení a nyní se rozhodl vyřešit své problémy se špatným výběrem daní zavedením registračních pokladen pro každého. Živnostníkům tím vzniknou zbytečné náklady, někteří si to ani nebudou moci dovolit a přestanou podnikat. Obchodování se zkomplikuje, stát bude vydávat zbytečné peníze za udržování kontrolního systému. A důvod? Podle Andreje Babiše je každý drobný podnikatel podezřelý už tím, že podniká. Ministr nám zde ukazuje třídní boj v praxi. Není se co divit, že sahá ke starým socialistickým receptům: řídit, kontrolovat a omezovat. Doplatíme na to zase nakonec všichni, nejen živnostníci. 
 
http://pfiala.cz/  •  FACEBOOK  •  TWITTER