10. října 2014

Podporuji Ondřeje Červinku

Představujeme naše kandidáty

Proč jste se rozhodl kandidovat v komunálních volbách?

V Liberci žije má rodina a pracuji zde, z těchto důvodů mi není lhostejné, jakým směrem se bude komunální politika Liberce ubírat, zejména co se týče bezpečnosti a kvalitního života občanů, zadluženosti města, investic, sociálních služeb a podpory podnikání. Svou kandidaturou také vyjadřuji podporu lídrovi kandidátky Ondřeji Červinkovi.     

Co máte na Liberci rád?

Geografickou polohu mezi dvěma pohořími a s tím spojenou možnost aktivního vyžití, a také oblast Lidových sadů.

Co se od revoluce v Liberci změnilo k lepšímu a kde naopak vidíte největší nedostatky?

Je mi sympatický rozvoj vysokého školství a otvírání nových oborů. Další klady lze najít v možnostech aktivního a sportovního vyžití občanů města, ale na druhou stranu je třeba objektivně uznat, že některé investice v tomto sektoru nebyly úplně šťastné. Nedostatek vidím v přehlížení území kolem Liberecké přehrady a rezervy jsou také v sociální oblasti.       

Na co by se nové zastupitelstvo podle Vás mělo primárně zaměřit?

Konsolidaci, potažmo snížení dluhové stránky města, investice a rozvoj města s využitím dotačních programů (nemocnice, oblast kolem přehrady, dopravní infrastruktura …) a v neposlední řadě na oblast sociálních služeb občanům, školství, bezpečnost a oživení centra.

Jaká oblast týkající se správy města je Vám blízká?

Jedná se o technickou oblast správy města, územní plánování, infrastruktura.

Jak byste krátce charakterizoval volební program ODS do komunálních voleb?

Volební program ODS do komunálních voleb přesně cílí na problematické oblasti komunální politiky města a nabízí řešení, přebírá spoluodpovědnost za některá v minulosti chybná rozhodnutí, kterých se chce do budoucna vyvarovat či je v rámci možností napravit. Zabývá se i dalšími oblastmi, které jsou neméně důležité pro město jako takové, ale i pro běžný život občana (sociální služby, správa, školství, kultura a sport).

Co v životě považujete za svůj největší úspěch?

Když pominu pracovní úspěchy, je to bezesporu rodina a narození syna Jana.

Co děláte, když máte volný den?

Věnuji se rodině a sportu.

Nedávno jsme si připomněli invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa, jak na Vás v tomto kontextu působí ankety v médiích, které odkryly nevědomost mladých lidí o tom, co se tehdy stalo?

Je zarážející, že mladí lidé tak málo vědí o této stinné stránce naší nedávné historie, je zapotřebí toto příkoří na českém a slovenském národu mladým lidem, a nejenom jim, připomínat, protože ne vždy byla svoboda v dnešní podobě samozřejmostí.

Jan Kašpar

člen strany