10. října 2014

Přála bych si, aby lidé byli na Liberec znovu pyšní

Představujeme naše kandidáty

Proč jste se rozhodla kandidovat v komunálních volbách?

Při studiu na vysoké škole jsem se začala více zajímat o veřejný život v našem městě. Jako sportovec vím, že pokud chci dosáhnout zlepšení, musím tvrdě pracovat, lamentace nad tím, co všechno nejde, není řešení.

Co máte na Liberci ráda?

Všechno, je to přeci mé rodné město.

Co se od revoluce v Liberci změnilo k lepšímu a kde naopak vidíte největší nedostatky?

Vzhledem k tomu, že v roce 1989 mi byly tři roky, nemám moc velké srovnání, jak Liberec vypadal na začátku 90tých let. Porovnám-li však dobu, kdy jsem ho začala vnímat s dneškem, Liberec vykvetl do krásného a dynamicky se rozvíjejícího města. A to na něm mám ráda.

Jako největší nedostatek vidím lidskou závist, lhostejnost a neochotu, ale to je spíše celospolečenský problém.

Na co by se nové zastupitelstvo podle Vás mělo primárně zaměřit?

Na to, aby svými kroky zkvalitňovali život občanů a omezili nesmyslné půtky mezi sebou. K řešení je toho spousta – jistě nemůže opomenout snížení zadlužení města. Kromě toho by se mělo snažit také o oživení centra kulturními akcemi, vybudování rekreačního areálu u liberecké přehrady, zabývat by se mělo se i problematikou financování sportovních klubů a jednot pracujících s mládeží. Přála bych si, aby lidé byli na Liberec znovu pyšní.

Jak byste krátce charakterizovala volební program ODS do komunálních voleb?

Volební program je zaměřen na reálná řešení v jednotlivých oblastech života města, je srozumitelný a hlavně splnitelný.

Co v životě považujete za svůj největší úspěch?

Že dělám své rodiče, příbuzné a přátelé šťastné.

Co děláte, když máte volný den?

Věnuji se mým pejskům, trávím čas s přáteli, čtu nebo sportuji.

S jakou libereckou osobností byste ráda zašla na večeři? A neomezujme se jen na současnost.

S baronem Theodorem von Liebig. Dle mého názoru to byla jedna z nejvýznamnějších osobností, která se zasloužila o vymrštění Liberce na pozici jednoho z nejvýraznějších měst té doby.

Nedávno jsme si připomněli invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa, jak na Vás v tomto kontextu působí ankety v médiích, které odkryly nevědomost mladých lidí o tom, co se tehdy stalo?

Je smutné, že se mladí lidé nezajímají o minulost, která se nás všech úzce dotýká. Potýkám se s tímto faktem už strašně dlouho. Na jednu stranu je způsobeno již zmiňovaným nezájmem a na stranu druhou zde hraje roli rodina i škola. Evidentně by to chtělo změnu…

 

Bc. Eva Kolocová

členka strany