7. října 2014

Z Liberce se od revoluce stalo jedno z nejrychleji se rozvíjejících měst naší země

Představujeme naše kandidáty

Proč jste se rozhodl kandidovat v komunálních volbách?

Komunální politice se věnuji již řadu let a pořád mám chuť se na ní podílet. A hlavně jsem přesvědčen, že je-li někdo s něčím nespokojený, tak by se sám měl pokoušet to měnit.

Co máte na Liberci rád?

Liberec 

Co se od revoluce v Liberci změnilo k lepšímu a kde naopak vidíte největší nedostatky?

Z Liberce se od revoluce stalo jedno z nejrychleji se rozvíjejících měst naší země, skutečné centrum našeho kraje a myslím, že Liberec zkrásněl, už není tak ponurý a šedivý. Z dnešního pohledu za největší nedostatky považuji zhoršující se bezpečnost a vylidnění centra. Problémů vidím samozřejmě mnohem víc, ale toto jsou asi dva nejpodstatnější.

Na co by se nové zastupitelstvo podle Vás mělo primárně zaměřit?

V prvé řadě by mělo v některých věcech ubrat. V poslední době se vyrojila řada vyhlášek a nařízení, které komplikují život ve městě a více méně jen otravují život podnikatelům, živnostníkům a občanům nic nepřináší. Pak se mělo zaměřit na již výše zmíněnou bezpečnost. Velkým tématem bude také základní školství, především pak kapacity základních škol.

Jaká oblast týkající se správy města je Vám blízká?

Kultura, školství, cestovní ruch, ekonomika a informační systémy.

Jak byste krátce charakterizoval volební program ODS do komunálních voleb?

Výsledek dlouhodobé týmové práce a skvělá nabídka voličům…

Co v životě považujete za svůj největší úspěch?

Z osobního hlediska je to moje rodina. Mám doma skutečně skvělé zázemí. Z profesního pohledu považuji za úspěch, že se mi daří obklopovat se schopnými a lidsky fajn lidmi. A z hlediska politiky jsem asi nejvíce hrdý na to, co se mi dařilo v oblasti školství v době, kdy jsem byl v tomto resortu náměstkem primátora.

Co děláte, když máte volný den?

Věnuji se dceři a rodině, případně se věnuji sám sobě – jdu si zacvičit, projet se koloběžce, kole či lyžích, přečtu si dobrou knížku.

S jakou libereckou osobností byste rád zašel na večeři? A neomezujme se jen na současnost.

Z minulosti by určitě bylo zajímavé setkání s Theodorem Liebigem nebo s Vlastou Burianem – to by byla na té večeři alespoň legrace…

Nedávno jsme si připomněli invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa, jak na Vás v tomto kontextu působí ankety v médiích, které odkryly nevědomost mladých lidí o tom, co se tehdy stalo?

Obávám se, že už zase zapomínáme a že se nám to opět vymstí.

 

Ing. Ondřej Červinka

předseda místního sdružení
zastupitel statutárního města