7. října 2014

Primární je pro mě podpora neziskových organizací

Představujeme naše kandidáty

Proč jste se rozhodl kandidovat v komunálních volbách?

Od svého mládí se věnuji volnočasovému aktivitám dětí a mládeže. Posledních několik let mj. z pozice předsedy Rady dětí a mládeže Libereckého kraje. Za tuto dobu jsem měl možnost vypozorovat rezervy, které naše město ve vztahu k rozvoji zmiňované oblasti má. Jednou z možností, jak se pokusit ovlivnit a zlepšit tuto problematiku, je právě z pozice zastupitele.

Co máte na Liberci rád?

Přírodu, různorodost městských částí a snadnou dostupnost na kole.

Co se od revoluce v Liberci změnilo k lepšímu a kde naopak vidíte největší nedostatky?

Období před rokem 89 si vybavuji velmi mlhavě, k dokreslení mi pomáhají dobové fotografie. Vedle obecného rozvoje naší společnosti je zřejmě nejpatrnější rozmach města, jeho infrastruktury, zázemí, služeb apod. Město je čistější a hezčí. Nedostatky vidím v kulturní atypičnosti našeho města, resp. jeho obyvatel. Pořádání jednorázových kulturních a jinak společensky významných projektů v našem městě je z pozice promotéra víceméně sebevraždou a mnoho kolegů produkci raději realizuje v sousedním Jablonci. Budu velmi rád pokud dojde ke změně přístupu a návštěvnosti těchto akcí.

Na co by se nové zastupitelstvo podle Vás mělo primárně zaměřit?

Primární je pro mě podpora neziskových organizací zaměřující se na volnočasový sektor dětí a mládeže, stejně jako neformálních skupin a jejich projektů. Smysluplné naplnění volného času je neúčinnější prevencí sociálně patologických jevů. Nesouhlasím s naléváním financí do programů na drogově závislé, když stačí dětem a mladým nabídnout širokou nabídku klasických i alternativních možností co dělat po škole, o víkendu, prázdninách apod.

Jak byste krátce charakterizoval volební program ODS do komunálních voleb?

Ucelený, přehledný materiál, který navazuje na předchozí období, ve kterých se naše město pod Ještědem rozvíjelo a žilo.

Co v životě považujete za svůj největší úspěch?

To, že zde vůbec mohu býtJ. A pokud trochu zavzpomínám na dobu mého profesionálního tancování, jsem majitelem bramborové medaile z MS J.

Co děláte, když máte volný den?

Většinu se snažím nemít volný den. Veškerý čas se snažím zaplnit prací, přáteli a pohodou.

Nedávno jsme si připomněli invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa, jak na Vás v tomto kontextu působí ankety v médiích, které odkryly nevědomost mladých lidí o tom, co se tehdy stalo?

Pokud zapomeneme svou minulost, jsme nuceni ji opakovat…

 

David Erlebach

člen strany