3. října 2014

ODS věří a hájí její čest.

Představujeme naše kandidáty

Proč jste se rozhodla kandidovat v komunálních volbách?

Politika se týká každého z nás, ať chceme nebo nechceme a jestli nemám být jen nečinnou loutkou, je přijmutí kandidatury jediným řešením, jak se aktivně na politice podílet.

Co máte na Liberci ráda?

Multifunkčnost v každém slova smyslu. Máme možnosti kulturního i sportovního vyžití na dosah, lesy dostupné MHD, díky tolik kritizovaným průmyslovým zónám pracovní místa.

Co se od revoluce v Liberci změnilo k lepšímu a kde naopak vidíte největší nedostatky?

Rozhodně se zlepšila kvalita bydlení na sídlištích, ale i v centru města. Zlepšilo se všechno, lidé mají krátkou paměť a nechtějí si vzpomínat na fronty na všechno, pokud to vůbec bylo a ono většinou nebylo nic. Pro osvěžení paměti všem doporučuji podívat se na film Občanský průkaz – to je obrázek totalitního Československa.

Jaká oblast týkající se správy města je Vám blízká?

Územní plánování, které úzce souvisí s mojí profesí.

Jak byste krátce charakterizovala volební program ODS do komunálních voleb?

V některých bodech se snažíme napravit to, co se v minulých obdobích různých důvodů nepodařilo prosadit. Na kandidátce je plno nových tváří, které nejsou spojeny s kontroverzními rozhodnutími v minulosti a to svědčí o tom, že ODS je sice poškozená značka, ale existuje spousta členů, kteří ODS věří a hájí její čest.

Co v životě považujete za svůj největší úspěch?

Největší úspěch se ještě nedostavil.

Co děláte, když máte volný den?

Jeden den? Jdu s kamarádem do Jizerských hor na celodenní túru.

Nedávno jsme si připomněli invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa, jak na Vás v tomto kontextu působí ankety v médiích, které odkryly nevědomost mladých lidí o tom, co se tehdy stalo?

Je to tristní pohled do výchovy mladých lidí. Stejnou vinu na tom nesou školy a rodiny a všichni, kterých se výchova týká, by se nad tím měli zamyslet.

Iva Can-Löfflerová

členka strany
členka strany