26. března 2014

Bitva ještě nekončí!

19. schůze Senátu skončila ve čtvrtek 20. března ve 12 hodin a měla zásadní význam pro osud tří zákonů, jejichž předkladatelem je senátor Jaroslav Zeman.

19. schůze Senátu skončila ve čtvrtek 20. března ve 12 hodin a měla zásadní význam pro osud tří zákonů, jejichž předkladatelem je senátor Jaroslav Zeman.

Záznam projednávání nalezente ZDE 

Senátor Zeman s kolegy předložil novelu zákona o odpadech a dvě novely zákona o hmotné nouzi:

1.       Návrh senátního návrhu zákona senátora Jaroslava Zemana a dalších senátorů, kterým se mění zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů.

2.       Návrh senátního návrhu zákona senátora Jaroslava Zemana a dalších senátorů, kterým se mění zákon č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi, ve znění pozdějších předpisů. 

Záznam ZDE

 

3.      Návrh senátního návrhu zákona senátora Jaroslava Zemana a dalších senátorů, kterým se mění zákon č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi, ve znění pozdějších předpisů. 

Záznam ZDE

      Návrhy sice prošly prvním čtení v Senátu PČR ve středu 18. prosince 2013 a nedávno, 20. března, prošly úspěšně i druhým čtením a postupují k projednání v Poslanecké sněmovně. Tu ovšem ovládají strany současné koalice a zejména ČSSD se k návrhům staví rezervovaně, takže šance na definitivní úspěch jsou nyní nejisté. A to navzdory tomu, že je podpořili také senátoři za ČSSD i 1. místopředsedkyně Senátu PaedDr. Alena Gajdůšková. Přesto je J. Zeman optimista: "Všechny strany hovoří o problému se zneužíváním dávek a není to stranická záležitost."

Jaroslav Zeman

senátor PČR
neuvolněný starosta obce