28. února 2014

Nejoblíbenější učitelka v kraji je z Jablonce

Ve středu 26. února přivítal na radnici primátor města Petr Beitl s kytičkou v ruce vítězku regionálního kola ankety o nejoblíbenějšího učitele České republiky – Zlatý Ámos 2014 – paní Mgr. Jitku Knížkovou z jablonecké ZŠ Šumava. Začátkem února ji zvolila porota v science centru libereckého IQparku, kde se představilo několik nominovaných kandidátů z Libereckého, Ústeckého a Královéhradeckého kraje.

Paní učitelka se svěřila, že nejprve skromně odmítla návrh jejich žáčků nominovat ji do této soutěže. Děti si ale stály za svým, sehnaly podpisy potřebné k nominaci a paní učitelka byla nakonec ráda, že se svými dětmi mohla soutěžit. Svoje žáky, které vedla od 1. – 5. třídy, si velmi oblíbila, a když o nich mluvila, bylo vidět, jak moc je má ráda. Všechny děti musely v Liberci své nominace obhájit a ty paní Knížkové sehrály scénku s názvem Školní inspektor. „Reprezentovaly skvěle i samotnou školu“, dodával pyšně ředitel školy Mgr. Jan Kolář, který paní Knížkovou doprovázel.  „Zatímco porota vyhodnocovala, děti měly příležitost využít prostory IQ parku, což s nadšením přijaly“, vzpomínala ještě na své pěkné dojmy ze soutěže Jitka Knížková.

Nyní se už nejoblíbenější paní učitelka se svými dětmi, které už sice dnes neučí (jsou z nich šesťáci), ale ona je má pořád za své, připravuje na semifinále. To proběhne 6. března v Praze, v zrcadlových sálech Ministerstva školství. Pan primátor jí závěrem popřál hodně štěstí v boji o Zlatého Ámose a přidal na památku malý dárek.