20. října 2015

Vláda škodí lidem. Máme důkazy!

Předseda ODS Petr Fiala dnes varoval před negativními kroky vlády, které omezují svobodu, zlikvidují mnoho živnostníků a zadluží naši zemi. Občanští demokraté tak představili druhou část své podzimní kampaně. Již minulý týden odhalili sérii návrhů pro všechny, kteří se nebojí jít vlastní cestou. Vláda ale aktivním a pracovitým lidem vzkazuje „Zabal to“.

 
Proto občanští demokraté na webových stránkách www.zabalteto.cz ukazují, jak vláda konkrétně škodí lidem a hlavně předkládají vlastní řešení.
 
„Zavedení elektronické evidence tržeb zvýší náklady podnikatelům a živnostníkům. Pro ty malé mohou být dodatečné náklady až likvidační. Zavedení 3. sazby DPH se zcela minulo účinkem. Nepřispělo ke snížení cen, jen zkomplikovalo daňový systém. Omezení výdajových paušálů zbytečně zvýšilo nároky na administrativu. Vláda útočí na podnikavé lidi, kde jen může. Ztěžuje podnikání a zpomaluje tak momentální příznivý ekonomický růst,“ vyjmenovává jen některé negativní kroky vlády Petr Fiala.
 
Občanští demokraté připomínají, že levicová vláda škodí všem občanům, nejen živnostníkům. Stále totiž přichází s novými nápady, jak omezit svobodu lidí. „Často je to úplně absurdní. Například, když vláda zakázala lidem pokácet strom na vlastní zahradě. Nyní chce levice lidem poroučet, kdy si mohou jít do obchodu nakoupit, když navrhuje omezení prodejní doby,“ varuje Petr Fiala.
 
Snad ještě závažnější je pro ODS svévole, se kterou jednají někteří členové vlády: „V polistopadových dějinách nepamatujeme větší střet zájmů, než v jakém se momentálně nachází ministr Andrej Babiš. Důkazem je i fakt, že ministerstvo financí udělilo v roce 2014 slevu na dani pro firmy ze skupiny Agrofert ve výši 1,5 miliardy korun. Babišův Agrofert loni dostal dotace v hodnotě přes 1 miliardu korun,“ komentuje předseda ODS Petr Fiala.
 
ODS v neposlední řadě kritizuje, že vládě chybí vize budoucnosti: „Vláda nemá žádný rozumný plán na řešení migrační krize a nehájí zájmy České republiky. Levice populisticky zrušila zdravotnické poplatky. Někteří si ale chodí k lékaři jenom popovídat a ti, kteří péči skutečně potřebují, musí v ordinaci dlouho čekat. Jak zajistit do budoucna důchody nám vláda tají, ale druhý pilíř důchodového spoření bez náhrady zrušila. Vláda rozhazuje, kde může. Například počet státních zaměstnanců plánuje navýšit o více než 12 000. Kvůli tomu se zvýší výdaje rozpočtu na mzdy příští rok o dalších 10 miliard,“ uzavírá Petr Fiala.
 
Kampaň ODS bude propagována inzercí na sociálních sítích a na zpravodajských serverech. Jejím cílem je upozornit na kroky vlády, které omezují svobodu občanů. V nadcházejících měsících bude doplňována o další informace.