23. ledna 2015

Vsetín představil na Regiontouru cyklotrasy

V minulých dnech proběhl na brněnském výstavišti Mezinárodní veletrh průmyslu cestovního ruchu Regiontour 2015. Město Vsetín se prezentovalo spolu s dalšími městy ve společné expozici Východní Morava.

 

 

Město Vsetín se na valašském stánku prezentovalo Bike arénou Vsetín, kde mohou milovníci cykloturistiky na vlastní kůži zažít emoce z technicky a designově atraktivních trailů, které jsou určeny pro všechny kategorie jezdců na horských kolech. V bike aréně si přijdou na své jak naprostí nováčci, tak pokročilí jezdci i závodníci. Tratě jsou v ní i pro nejmenší bikery, kteří se zde naučí základům bezpečné jízdy v terénu. Celková délka tratí je zatím 15 km a nabízí i potřebné zázemí.

Návštěvníkům byl také představen Mezinárodní týden turistiky na Valašsku, který letos v červenci proběhne ve Vsetíně už po pětadvacáté, dále projekt s nadregionálním přesahem Otevřené brány, památky, přírodní zajímavosti nebo tipy na výlety.

 

Z tiskových materiálů byly na stánku k dispozici kromě zmíněných plánů Bike arény Vsetín také cyklomapa Bečva, mapy Valašska, tipy na využití volného času ve Vsetíně pod názvem „2 hodiny ve Vsetíně“ a „Den ve Vsetíně“, dále pak mapy našeho města a další tiskoviny, které představily významné památky, naučné stezky, sportovní a kulturní vyžití, kalendář akcí a nechyběl ani zimní průvodce Vsetínskými Beskydami.

Bc. Roman Kalabus

člen místní rady
zastupitel