29. dubna 2016

Jarní tour Petra Fialy pokračuje v Pardubicích

Petr Fiala přijel do Pardubic diskutovat s občany o řešení imigrační krize.

„Vláda imigrační krizi dlouhodobě podceňuje. To je velmi nebezpečné. Nechceme ale Sobotkův kabinet jenom kritizovat, proto jsme představili konkrétní opatření, která zajistí bezpečí všem občanům naší země. Požadujeme, aby Schengen opustily státy, které nejsou schopny chránit vlastní hranici. Chceme, aby nelegální uprchlíci byli vraceni, musíme také zvýšit tresty za převaděčství a být připraveni na uzavření hranic,“ vyjmenoval některé nutné kroky předseda ODS Petr Fiala.

 

„Migrace je pochopitelně závažný problém, na který musí být připraveny i politické reprezentace všech krajů. V případě, že by se v budoucnu migrační vlna převalila i přes naše hranice samozřejmě podpoříme všechny složky integračního záchranného systému. Je nutné vyloučit nejen pobyt, ale i pohyb nelegálních migrantů na území kraje. Je třeba mít přehled i o případných legálních migrantech. O jejich množství, místech pobytu i chování. Naopak bych nepodpořil vznik integračních středisek na území Pardubického kraje,“ uvedl lídr kandidátky ODS v Pardubickém kraji Michal Kortyš.

 

„Ti, kteří k nám přicházejí z jiných kultur, musí respektovat naše hodnoty. Trvejme na důsledné integraci imigrantů. Ti musí prokázat nejen znalost českého jazyka a naší historie, ale také schopnost pracovat a přinášet společnosti, od které očekávají bezpečnost a dobrý život, nějaké hodnoty. Musíme udělat maximum, aby naše země zůstala svobodná a bezpečná,“ uvedl kandidát na senátora za ODS David Novák. 

 

Občanští demokraté představili konkrétní řešení imigrační krize: http://www.ods.cz/jarni-tour-petra-fialy/tema-bezpecnost-a-migrace