Životopis

Jmenuji se Patrik Kuba a narodil jsem se 16. října 1996. V květnu tohoto roku jsem úspěšně odmaturoval na Gymnáziu Jana Opletala v Litovli. Bydlím v Lošticích a členem Občanské demokratické strany jsem od roku 2014.

Mým hlavním cílem je zvýšit zájem především mladých lidí o veřejné dění a politiku jako takovou. Protože se s mladými lidmi setkávám každý den, tak vím, že i oni mají své názory, své potřeby a rozhodně to není tak, že by jen mlčeli. Ovšem myslím si, že je potřeba být stále více otevřený mladým lidem, protože to jsou ti, kteří budou za několik let vést náš stát. To je také jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl kandidovat do krajského zastupitelstva.  

Deset let jsem byl aktivním členem skautské organizace. Mezi lety 2013 a 2015 jsem působil v Zastupitelstvu mládeže Olomouckého kraje, které jsem jeden rok také vedl. V posledním roce působím jako dobrovolník pro sdružení Respekt a tolerance, které dokumentuje osudy židovských rodin žijících v našem regionu před druhou světovou válkou.