22. dubna 2016

Zastupitel města Plzně se zapojil do jarního úklidu

V sobotu 16. dubna 2016 se zastupitel města Plzně Jakub Čermák (ODS) zúčastnil celostátní dobrovolnické akce „Ukliďme svět, ukliďme Česko“. Během sobotního odpoledne společně s přáteli z plzeňských Mladých konzervativců sesbírali více než 2 600 l odpadu v Borském parku.

„Ukliďme svět, ukliďme Česko“ je dobrovolnickou úklidovou akcí, která probíhá na území celé České republiky. Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek. „V letošním roce jsem se společně se svými přáteli z řad MK rozhodl zapojit do této bohulibé činnosti a podpořit tak společné úsilí více než 50 tisíc dobrovolníků z celé České republiky“, uvedl k akci zastupitel města Plzně Jakub Čermák. „Musím poděkovat všem, kteří se ke mně v této činnosti připojili, bez jejich pomoci by to určitě nešlo a i díky nim je naše město zase o něco krásnější a příroda čistější.“

Díky akci je kompletně uklizené parkoviště před vchodem do Věznice Plzeň na Borech, uklizená černá skládka u podjezdu do Litic, vyčištěná oblast okolo trati v Českém údolí s výsledkem tři „ulovené“ či spíše vylovené pneumatiky od kamiónů, jedna paleta a plastová vana se sutí, to vše doplněno několika desítkami kilogramů drobného odpadu. „V kontextu dnešních dní musím říci, že budu vždy raději, pokud budeme odpad ekologicky spalovat v nové moderní spalovně odpadu v Chotíkově, než abychom jej skládkovali či dokonce odhazovali po parku a v okolí našich krásných plzeňských řek“, uvedl na závěr Jakub Čermák.