12. června 2017

Odvážně k vítězství

(www.ods.cz/region.moravskoslezsky) Reprezentant ČR ve skocích na lyžích míří do Poslanecké sněmovny. Jakub Janda to oficiálně oznámil v pátek 9. června na vrcholu Radhoště. Do voleb jde proti euru i proti Babišovi.


SKOKAN JAKUB JANDA OZNÁMIL KANDIDATURU DO PSP ČR

Reprezentant ČR ve skocích na lyžích míří do Poslanecké sněmovny. Jakub Janda to oficiálně oznámil v pátek 9. června na vrcholu Radhoště. Do voleb jde proti euru i proti Babišovi.

S heslem „Odvážně k vítězství“ se vrcholový sportovec vrhá do víru politiky. Svou kandidaturu symbolicky oznámil na místě, ke kterému cítí odpovědnost a které je srdečně spjato s jeho životem. Na jeho cestě k vrcholu Radhoště ho doprovodili expert ODS pro školství a rovněž letošní kandidát do PSP ČR – Václav Klaus, ml. a jeho stranický šéf a blízký přítel – náměstek hejtmana kraje Jakub Unucka.

 „Nemohu se již dále dívat, jak je v naší zemi každým dnem omezována svoboda každodenního života a vláda hází klacky pod nohy i našim podnikatelům. Vždy jsem cítil povinnost se veřejně angažovat a dá se říct, že letos už pohár trpělivosti přetekl. Vláda má vytvářet podmínky pro rozvoj a ne překážky!“ uvedl Jakub Janda.

Dodal také, že také, že svou kandidaturu bere s pokorou: „Poslanec je člověk placený z veřejných peněz. Jeho zaměstnavatelem jsou sami občané. Nechci se stát jedním z těch politiků, kteří odejdou do Prahy, a pak je člověk vidí jednou ročně na místním plese. Chci zůstat frenštátčanům nablízku.“

Usměvavý kandidát srší energií. Patří k jedněm z mladých a nadějných politiků moravskoslezské ODS. Společně s dnešním náměstkem hejtmana Moravskoslezského kraje Jakubem Unuckou již pořádali řadu akcí a i politicky jsou si velmi blízcí.
„Jakub Janda je člověk, který už něco dokázal. Má obrovskou vůli i energii jít za věcí, o které je přesvědčený, že je správná. Já věřím, že bude i skvělý poslanec. Frenštát si to určitě zaslouží.“ dodává ke kandidatuře Jakub Unucka.


Jakub Janda se narodil 27. dubna 1978, má syna Olivera. Studoval managment sportu a trenérství na univerzitě Palackého v Olomouci. Od dětství rád sportoval a sportu se začal věnovat i profesionálně. Českou republiku reprezentuje ve skocích na lyžích již skoro 25 let. V roce 2006 se stal vítězem Turné čtyř můstků a v témže roce se stal prvním Čechem, který vyhrál světový pohár.