8. října 2014

ODS Kralupy - JAK DÁL 2014 – 2018

V předchozím materiálu jsme Vám složili účty. Ukázali jsme, že předvolební sliby pro nás nejsou jen prázdná a planá hesla. Většinu z nich se nám podařilo každodenní prací na radnici a v zastupitelstvu splnit. Dovolujeme si Vám proto předložit naše návrhy, co a hlavně jak zlepšit v Kralupech v příštím volebním období.

SPRÁVA A ROZVOJ MĚSTA

-          Budeme odpovědně hospodařit s veřejnými prostředky, pokračovat v obnově městského majetku a aktualizovat  investiční plán města schálený současným zastupitelstvem  a dodržovat jeho plnění tak, aby nedocházelo k zadlužování města.

-          Hospodaření města bude i nadále tarnsparentní a veřejně přístupné.

-          Kvalitní a odpovědnou přípravou projektů, zkontrolovaných komisemi města a odborníky, budeme pokračovat v získávání dotací z EU a fondů státu a tím navýšíme investiční prostředky pro město Kralupy, které mohou ve výběrových řízení získat i kralupští podnikatelé.

-          Budeme prosazovat sobotní provoz infocentra a Czech pointu na městském úřadě.

-          Budeme pokračovat v započaté rekonstrukci centra města formou získávání soukromých investorů, připravíme pro ně přijatelné podmínky a regulativy, tak aby  centrum Kralup a plochy u Trojanovi ulice byly atraktivní a žádanou investicí.

-          Budeme prosazovat postupnou revitalizaci panelových sídlišť z programů ministerstva pro místní rozvoj.

-          V návaznosti na zrušení poplatků za odvoz odpadu budeme  iniciovat postupné rušení dalších,  např. za zábor veřejného prostranství při rekonstrukci domů a tím podpoříme zlepšení vzhledu města.

-          Projednáme s našimi právními odborníky z kandidátky a s právníky města předložíme zastupitelstvu  zjednodušení pravidel pro zadávání veřejných zakázek a přiblížíme hranice finančních částek k zákonu o zadávání veřejných zakázek.

-          Na webových stránkách města založíme adresář kralupských firem s kontakty a seznamem nabízených oborů. Adresář budeme poskytovat okolním městům a obcím.

-          Navážeme lepší a pravidelnou komunikaci s podniky v Kralupech a okolí v otázkách  dopravy, ochrany životního prostředí a podpory občanských spolků.

-          Navrhneme nový model provozování výherních automatů s cílem jejich postupného vytlačení z města.

-          Budeme nadále aktivní v iniciativě STOP Letišti Vodochody.

 

 

DOPRAVA A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

-          Místní komunikace –navýšíme investiční prostředky do oprav městských komunikací, navážeme na rekonstrukci komunikací v Lobečku a to hlavně ulicemi Štefánikova, Kuzmínova, U Jeslí, Hakenova, Makarenkova, Máchova. Budeme pokračovat v obnově komunikací v Zeměchách – Pod Lipami a J.Janury. V Kralupech budeme prosazovat obnovu ul. J. Palacha,  Čechova a Vrchlického a dále obnovu ulic Budečská stezka, Hostivítova, V Uličce.

V rozvojových částí města budeme prosazovat za finanční spoluúčasti investorů výstavbu nových páteřních komunikací včetně chodníků a veřejného osvětleni.

Nadále budeme celkově rekonstruovat chodníky ve spolpráci s ČEZ, RWE a prostřednictvím TSM i ostaní.

-          Krajské komunikace – prostřednictvím krajských zastupitelů za ODS a TOP09 zvýšíme tlak na vedení kraje a donutíme krajskou údržbu komunikací k plnění svých povinností.

-          Obchvat Kralup – víme, že bez obchvatu Kralup se doprava ve městě značně nezlepší. Budeme pokračovat v započatém jednání s ministerstvem dopravy a státním fondem dopravní  infrastruktury a ve spolupráci s okolními obcemi budeme prosazovat zařazení obchvatu Kralup mezi prioritní stavby státu.

-          Parkovací místa – budeme pokračovat v postupném rozšiřování parkovacích míst s minimálním zásahem do zeleně např. v ul. Tř.Legii, na ploše u železniční trati v ul. Dobrovského, v ulici Prokopova u drážního zdravotního střediska.

-          Budeme pokračovat v obnově zelených ploch ve městě – rekonstrukci Seifertova parku, rekonstrukci zeleně ve vnitroblocích v Lobečku, ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou v Praze navrhneme rekonstrukce zeleně v Štefánikově parku, v centru města, za sídlištěm v ul. 28.října.

-          Zapojíme občany města do obnovy zeleně programem „Kup si svůj strom“ a pokusíme se osobním přístupem jednotlivců  zvýšit dohled nad vandalismem a krádežemi při nových výsadbách zeleně.

-          Ve spolupráci se Státním zdravotní ústavem budeme podporovat výstavbu měřící stanice kvality životního prostředí v Kralupech.

 

ŠKOLSTVÍ, ZDRAVOTNICTÍ, SPORT , SOCIÁLNÍ OBLAST, KULTURA, BEZPEČNOST

-          Budeme podporovat vznik soukromých i lesních školek formou poskytnutí nekomerčních nájemní prostor a možností čerpání grantů z rozpočtu města.

-          Odbornou pomocí z řad pracovníků městského úřadu budeme podporovat školy v přípravě žádostí  o získávání dotačních investic z programů EU školám a z programů ministerstva školství .

-          V zastupitestvu města budeme prosazovat výstavbu Domova důchodců.

-          Nebudeme snižovat finanční  částku pro grantová schémat na podporu sportovní a kulturních aktivit.

-          Budeme podporovat tradiční kulturní akce, na webových stránkách města zavedeme pravidelnou ankteu s cílem zjistit názor a požadavky občanů na  nové kulturních akce.

-          Začneme s postupnou rekonstrukcí školských zahrad a hřišť.

-          Postavíme dopravní hřiště v areálu ZŠ Třebízského.

-          Provedeme výměnu osvětleni v ZŠ tak aby splňovalo hygienické normy a nekazilo dětem zrak

-          V otázkách zaměstanosti budem prosazovat pravidelná setkání s hlavními zaměstnavateli ve městě a okolí, abychom mohli včas řešit případný úbytek pracovních míst s pracovním úřadem.

-          Budeme podporovat zřízení sociálních pracovních míst v Technických službách pro ty, kteří chtějí pracovat a starat se o své rodiny.

-          Zmodernizujeme kamerový systém města a zavedeme stálou službu na pracovišti Městské policie, která bude nepřetržitě dohlížet na přenosy z kamer, proto aby kamerový systém sloužil v případě potřeby k okamžitým zásahům policistů a ne až k dohledávání k důkazům.

-          Zavedeme pravidelnou kontrolu s pořízením videových záznamů v problémových lokalitách města kde nepřizpůsobivý občané dělají problémy s hlukem, nepořádkem a požíváním alkoholických nápojů.

-          Budeme prosazovat vydání stavební uzávěry na povolování výstaveb jakýchkoliv ubytoven v katastru města a pokusíme se omezit stávající, abychom předešli do budoucna problémům s nepřizpůsobivými občany.