2. září 2014

Dětské odpoledne s ODS v Mlazicích na Mělníku

V sobotu 30. 8. 2014 pořádala mělnická ODS dětské odpoledne pro děti, a to zejména ty menší, i jejich rodiče. Počasí sice nejdříve ukázalo celkem nepříznivou tvář, kdy prudký déšť a silný vítr málem rozehnal první účastníky, odnesl stany a dobrou náladu dětí a organizátorů. Naštěstí tato nepřízeň trvala poměrně krátce a již kolem půl třetí mohly děti, opět se sluncem nad hlavou, začít sbírat první razítka do jejich papírových kartiček. Přes jízdy zručnosti na koloběžkách či odrážedlech, „opilecké brýle“,

Ty možná mnohé překvapily, neb se nejednalo o žádné obvyklé dárečky pro děti, ale jednoduché buřty, které si děti mohly s rodiči či bez nich hned opéci na ohništi. Vedle trochy sportovních a zručnostních aktivit děti, a opět snad i jejich rodiče, bavil neúnavný a vtipný klaun Fíla. Ty děti, kterým nevadila trocha vody, a kterým to nezakázal jejich dospělý doprovod, si pak mohly vyzkoušet hasičskou techniku či si zařádit na dvou nafukovacích skluzavkách. Celá akce pak trvala od 14:00 hodin do skoro 19:00, přičemž soutěží se zúčastnilo cca. 250 dětí. Akci pak poctila svou návštěvou paní senátorka Veronika Vrecionová (která se musela samozřejmě též zapojit, kdy dostala za úkol vítání účastníků a vydávání kartiček soutěžícím) a místopředseda ODS Martin Kupka, který nás taktéž trvale podporuje.

Trochu jinak, než tomu bývá na dětských akcích pořádaných např. dětskými centry, byli tentokrát na stanovištích poměrně silně zastoupeni i tatínkové (a snad i oni zvládli své role dobře). Většina z „pořadatelů“ pak byli kandidáti za ODS do nadcházejících voleb do městského zastupitelstva Mělníka.

Doufáme, že se všem účastníkům, ať malým či velkým, se naše dětské odpoledne líbilo (jelikož nejsme profesionální organizátoři podobných akcí, prosíme za odpuštění případných nedostatků a pochopení – příště se určitě zlepšímeJ). Doufáme také, že jsme udělali na účastníky dobrý dojem a pomohli tak odbourat některé zažité představy o politicích ODS. Děkujeme ještě jednou všem dětem i dospělým, že přišli i přes počáteční nepřízeň počasí. Děkujeme také všem, kteří nám s organizací pomáhali. Budeme rádi, když se podíváte do našeho volebního programu. Myslíme ho vážně, a jestliže dostaneme šanci jej realizovat, učiníme maximum proto, abychom jej naplnili. Děkujeme. 

Stanislav Servus