16. listopadu 2015

Pokud budeme váhat nebo bojovat pouze slovy, prohrajeme

Tak jako si každý pamatuje, co dělal a kde byl 11. září 2011, budeme si pamatovat i to, co a kde jsme dělali v pátek večer 13. listopadu. Bohužel. V ten večer došlo k jednomu z nejhorších teroristických útoků za posledních dvacet let v Evropě, který provedli fanatičtí islámští teroristé, které nenávidí naši kulturu a hodnoty. Barbaři znovu udeřili.

 
Od posledního útoku ve Francii na redakci časopisu Charlie Hebdo neuběhl ani rok. Pokud tehdy zavraždili teroristé dvanáct lidí, o deset měsíců později to bylo již více než desetkrát tolik. V lednu všichni "byli Charlie", ale od té doby se takřka nic nezměnilo. Pokud bude Evropa stejně hluchá i slepá po pátečním útoku, bude příště mrtvých znovu o mnoho víc. Odmítám se smířit s tím, že barbaři chtějí z Evropy vytvořit Libanon osmdesátých let, odmítám se smířit s tím, že se kvůli nim budeme bát vyjít ven, říkat své názory, nosit krátké sukně nebo třeba pít alkohol. Musíme se bránit a začít s tím ihned. 
Pokud budeme znovu váhat nebo bojovat s teroristy pouze slovy, prohrajeme. 
 
Evropa musí okamžitě skončit s pokryteckou politickou korektností, která nás vede do pekel. Musíme se znovu naučit říkat pravdu do očí, ať je pro někoho sebenepříjemnější. Pokud na nás někdo jde s dýkou, nemůžeme mu odporovat knihou. Jak může přežít naše civilizace, když jsou naši nepřátelé krutí a nenávistní amy jejich agresivitu svádíme na sebe? Jak může přežít civilizace, která nemá pud sebezáchovy? Jedinou šancí, jak mohou demokratické státy přežít, je, že si uvědomí, že jsou ve válce. Pokud budeme i nadále omlouvat autory útoků tím, že jsou to chudáci, které jsme sami vytlačili na okraj společnosti a tím je zradikalizovali, prohrajeme. 
 
Ať už se potvrdí, že teroristé opravdu zneužili migrační krize k tomu, aby pronikli do Evropy, či nikoli, je potřeba ihned vracet zpátky do jejich rodných zemí ty, kterým přímo nehrozí válečný konflikt. Je třeba okamžitě dostat současnou migrační tsunami pod kontrolu a uzavřít Schengenské hranice.
 
Islámský stát je potřeba potlačit silou, ne slovy. Všechny demokratické státy by si měly uvědomit, že pokud máme nad radikálním islámem zvítězit, nezvládneme to bez vojenské akce na území, které v současné době ovládá. Tato válka bude dlouhá a krvavá, ale přijít musí. Pokud nepřijde, Islámský stát se bude snažit přenést bojové linie do Evropy, to ale nesmíme připustit. 
 
Pokud výše uvedené neprovedeme, Evropa prohraje. A to si naše děti a vnuci nezaslouží. 
Ing. Veronika Vrecionová

senátorka PČR
zastupitelka
místopředsedkyně oblastního sdružení