5. února 2014

Ohlédnutí za uplynulým rokem

Z pohledu starosty města i obyčejného občana hodnotím uplynulý rok jako úspěšný pro naše město. Podařilo se nám zrealizovat několik investičních akcí – opravy komunikace a chodníků u koupaliště i na dalších místech, nové zateplené fasády mají dům s pečovatelskou službou a Kulturní klub. Investovalo se také v mateřské školce, díky tomu jsme mohli navýšit kapacitu dětí, což potěší zejména rodiče. Také šatny základní školy prošly rekonstrukcí, každý  žák má praktickou skříňku pro své potřeby.

V současné době probíhá I. etapa regenerace sídliště Družba, která je realizována také s dotací ministerstva pro místní rozvoj.

A co nás čeká v roce 2014? Určitě velmi důležitou a významnou akcí bude rekonstrukce náměstí v Hulíně. Je již připravena zadávací dokumentace pro výběrové řízení, dotaci  ROP na tuto akci  jsme již získali. Po nezbytných administrativních krocích předpokládáme začátek prací v dubnu. Předpokládané náklady činí 23 – 25 mil. korun,  dvě třetiny pokryje již zmíněná dotace.

Mgr. Roman Hoza

člen regionální rady, starosta