17. května 2016

Jarní tour Petra Fialy pokračuje v Kroměříži

Petr Fiala přijel do Kroměříže diskutovat s občany o řešení imigrační krize.

 
„Vláda imigrační krizi dlouhodobě podceňuje. To je velmi nebezpečné. Nechceme ale Sobotkův kabinet jenom kritizovat, proto jsme představili konkrétní opatření, která zajistí bezpečí všem občanům naší země. Požadujeme, aby Schengen opustily státy, které nejsou schopny chránit vlastní hranici. Chceme, aby nelegální uprchlíci byli vraceni, musíme také zvýšit tresty za převaděčství a být připraveni na uzavření hranic,“ vyjmenoval některé nutné kroky předseda ODS Petr Fiala.
 
„Imigrační vlna se může kdykoliv převalit přes Českou republiku. Na to musí být připraven i náš kraj. Proto jako hejtman budu požadovat, aby bezpečnostní složky a jednotlivé instituce byly lépe připraveny. Také bych usiloval o zlepšení činnosti integrovaného záchranného systému ve Zlínském kraji. Z imigrace nemusíme mít strach, pokud přijmeme konkrétní opatření. Zachování bezpečnosti musí být prioritou," uvedl lídr kandidátky ODS ve Zlínském kraji Jan Pijáček
 
„Pokud v podzimních senátních volbách uspěji, budu tvrdě bojovat proti kvótám, kterými chce Brusel přerozdělovat běžence do členských zemí. Kvóty jsou útokem na naší suverenitu, to si nesmíme nechat líbit. Máme právo sami rozhodovat, komu udělíme azyl. Ten bychom navíc měli poskytovat jen dočasně, po skončení konfliktu se uprchlíci mají vrátit do své domovské země. Pokud tu chtějí zůstat, musí se řídit našimi pravidly a respektovat naše hodnoty,“ uvedla kandidátka na senátorku za ODS Daniela Hebnarová.