18. září 2014

Bohumín - komunální volby

Kdo chce změnu na radnici – volí č. 6!

ODS jde do voleb

 

Vážení bohumínští voliči,

na kandidátní listině za ODS pro letošní komunální volby v Bohumíně Vám nabízíme naše kandidáty, žádající Vás o důvěru a možnost dosáhnout nutné změny poměrů na radnici - tým složený ze členů i nečlenů ODS, zkušených komunálních politiků i nováčků různých povolání a různého věku, mající mnoho společného - zájem spravovat městské záležitosti jinak než doposud, slušnost, pracovitost, nespokojenost s dosavadním vedením města, zájem přispět vlastní aktivitou k rozvoji Bohumína a nezájem být sběratelem dalších funkcí ve vládě, sněmovně, senátu či na kraji. Již 20 let pracují zastupitelé za ODS v Bohumíně jako jediná aktivní opozice vůči vládě jedné strany. V roli opozičního politika a našeho lídra se osvědčil právník Mgr. David Maryška, bohumínský rodák, který jako jediný ze zastupitelů je po dlouhá léta schopen vést dialog na zastupitelstvu s vedením radnice a vyjadřovat se aktivně k mnoha otázkám, které trápí občany města a k nimž ostatní zastupitelé zarytě mlčí. Z našeho volebního programu, který Vám nabízíme a který vychází z Vašich informací, co Vás trápí a co žádáte ve městě zlepšit, vybíráme:

- bezpečnost občanů - rozšířením kamerového systému ve městě, větší aktivitou městské i státní policie, rychlejším a důraznějším přestupkovým řízením a dalšími kroky chceme zajistit větší bezpečnost občanů města. Není přece možné, aby se ve městě rodiče báli i ve dne o své děti mimo domov, aby se naši senioři báli okradení či přepadení na ulici nebo podvodníků přede dveřmi! 

- aktivně snížit nezaměstnanost ve městě, dát lidem možnost najít si dobrou práci se slušným výdělkem a konečně využít blízkosti dálnice. Bohumín je důležitou křižovatkou silniční a železniční dopravy na hranici s Polskem, vytvoříme podnikatelskou zónu a přilákáme investory. Mladí lidé najdou uplatnění tady a nebudou pak odcházet za prací do ciziny či do Prahy.

- město by mělo podpořit vznik a rozvoj lékařských ordinací, jedná se zejména o obvodní a zubní ordinace. Bohumínští zubaři stárnou a jistě by uvítali nástupce.

- pro rozvoj městských částí navrhujeme vyčlenit z městského rozpočtu tzv. občanský rozpočet – finanční částku pro každou městskou část, o které si sami občané, např. v komisi pro městskou část, rozhodnou, jak ji využijí. Zavedením bezplatné hromadné dopravy minibusy mezi městskými částmi bychom chtěli umožnit větší mobilitu dětí i seniorů.

- město musí zajistit pro své seniory lepší podmínky pro důstojné stáří, včetně vlastního moderního domova pro seniory. Těm šikovnějším budeme přispívat na pobyty v Beskydech.

- dětem otevřeme nově postavená hřiště i odpoledne a večer, přispějeme jim na kroužky 500 Kč.

-zřídit důstojné rekreační zóny u vrbického jezera a na Kališoku.

Je toho hodně co máme na srdci a máme plány na zlepšení života v našem městě, dejte nám šanci je uskutečnit.

- náš starosta či místostarosta se bude na plný úvazek věnovat pouze rozvoji města a nebude současně vykonávat žádnou další funkci v parlamentu či na kraji!

 

Bc. Jitka Kociánová

místopředsedkyně ODS v Bohumíně