Jiří Kričfaluši

člen místního sdružení

Životopis

Jiří Kričfaluši (53) se narodil v Hradci Králové, je rozvedený a má jednu dceru.

Vystudoval gymnázium J. K. Tyla, studoval na ČVÚT fakultě elektrotechniky obory automatizované systémy řízení (ASŘ) a jednotné systémy elektronických počítačů.

Většinu svého života se věnoval ICT technologiím a bezpečností počítačových systémů a bezpečností telekomunikací.

Později pracoval v řídících funkcích ICT, zejména na analýze a implementaci informačních systémů v mezinárodní korporátní i státní sféře. Po několika letech, kdy žil v Brně, se vrátil zpět do rodného Hradce.

V současné době se věnuje zejména tvorbě komunikačních strategií jak v soukromé sféře, tak i v státní správě a samosprávě. Dále se věnuje marketingu a řízení PR.

15 let hrál hokej v Hradci Králové, poté v Kolíně a Třebechovicích pod Orebem. Později v „odborářské“ soutěže. Mezi jeho záliby patří filozofie, psychologie.

V poslední době se věnuje sociální politice města i kraje. Je předsedou Národní rady osob se zdravotním postižením (NRZP) Královéhradeckého kraje, předsedou odborné Komise Rady Královéhradeckého kraje pro osoby se zdravotním postižením a na hradeckém magistrátu je členem Komise Rady města sociální, zdravotní a rodinné politiky.

V ODS je členem místního sdružení Střed města HK1a a třetí volební období je členem oblastní rady ODS Hradec Králové.