27. srpna 2014

Bude městská hromadná doprava v Hradci ZDARMA?

Podle návrhu ODS by městská hromadná doprava v Hradci Králové měla být pro děti do 15 let a seniory nad 70 let zdarma.

 „Naší hlavní motivací k tomuto opatření je pomoc rodinám s dětmi a seniorům. Dalším důvodem je samozřejmě i to, že bychom rádi dosáhli menšího podílu individuální automobilové dopravy ve městě a tím i menších dopadů na životní prostředí,“ říká kandidát hradecké ODS na primátora Martin Soukup.
S bezplatnou hromadnou dopravou pro děti a seniory jde tedy ODS v Hradci Králové do podzimních komunálních voleb jako se svým hlavním tématem. Zrušení jízdného pro tyto skupiny občanů však nejsou tím jediným, co by občanští demokraté rádi v městské hromadné dopravě zlepšili. „Rádi bychom přehodnotili loňskou redukci linek a jejich četnosti. Z ohlasů občanů vyplývá, že současná obslužnost je nedostačující. Proto bychom rádi prosadili návrat původních linek na původní trasy a v původní četnosti,“ pokračuje Soukup, podle něhož budou mít dosavadní investice do hradecké MHD smysl jedině tehdy, když se podaří zastavit současný úbytek cestujících.
Další opatření související s MHD, které bude hradecká ODS navrhovat, spočívá třeba ve zrušení povinnosti nastupovat předními dveřmi po 19. hodině. „Jednoduše řečeno – chceme dostupnou, pohodlnou a čistou městskou hromadnou dopravu,“ uzavírá Martin Soukup.

Ing. Martin Soukup

kandidát na primátora
člen strany
místopředseda oblastního sdružení
náměstek primátora