8. března 2016

Předseda regionálního sdružení svůj post obhájil na další dvouleté období

V Regionálním muzeu v Chrudimi se včera uskutečnilo jednání delegátů regionálního sněmu, kde hlavním bodem programu byla volba nového vedení regionálního sdružení - regionální rady. Staronovým předsedou Regionálního sdružení ODS Pardubického kraje byl na další dvouleté období zvolen Radim Jirout.

V pondělí v podvečer 7. března 2016 se v prostorách chrudimského Regionálního muzea sešli delegáti regionálního sněmu ODS Pardubického kraje, aby na svém řádném jednání zvolili nové vedení regionálního sdružení - regionální radu občanských demokratů v Pardubickém kraji. Celkem se sešlo a hlasovalo 51 delegátů.

Sněmu se také účastnila místopředsedkyně ODS Drahomíra Miklošová, která s přítomnými delegáty diskutovala nejen o aktuální politické situaci, ale také o vnitrostranickým záležitostech ODS.

Předsedou regionálního sdružení byl všemi hlasy přítomných delegátů zvolen Radim Jirout, generální ředitel Šumperská provozní vodohospodářská společnost a.s. Doufám, že jsme již překonali bod obratu a začneme se postupně vracet k volebním výsledkům, kterých jsme historicky dosahovali,“ uvedl Radim Jirout.

Ve volbě dalších členů regionální rady byla 1. místopředsedkyni na další období zvolena Magda Křivanová, místopředsedy regionálního sdružení pak Kateřina Drábková Bíbusová, Pavel Brandejs a David Novák. Zbývajícími členy regionální rady pak delegáti sněmu zvolili Jana Čechlovského, Pavla Čížka, Karla Haase a Petra Mácu.