11. ledna 2016

V Pardubickém kraji byla zvolena kandidátní listina pro krajské volby

Zámecké návrší Litomyšl bylo ve čtvrtek 7. ledna 2016 místem konání regionálního sněmu občanských demokratů v Pardubickém kraji, na kterém byla zvolena kompletní kandidátní listina pro volby do Zastupitelstva Pardubického kraje, které se uskuteční na podzim letošního roku.

Ve čtvrtek odpoledne 7. ledna 2016 Státní zámek Zámecké návrší Litomyšl  poskytlo reprezentační prostory své Jízdárny pro konání regionálního sněmu ODS Pardubického kraje.  Přítomní delegáti schvalovali nejen kompletní kandidátku občanských demokratů v Pardubickém kraji pro volby do Zastupitelstva Pardubického kraje, ale také  nominace do vedení ODS, které se bude volit na 27. kongresu ODS za týden v Ostravě.

Mezi přítomnými hosty, kteří  tuto významnou událost, spojenou s volbou kandidátní listiny pro krajské volby, navštívili a zároveň si vyslechli nominaci Pardubického regionu do vedení ODS byli předseda ODS Petr Fiala, Jan Zahradil, Martin Kupka, Martin Novotný a Miloš Vystrčil. Schválené nominace Pardubického regionu do vedení ODS jsou následující: předseda ODS - Petr Fiala, 1. místopředseda - Miloš Vystrčil, místopředsedové Martin Kupka a Martin Novotný. Zároveň došlo k návrhu člena Výkonné rady ODS za Pardubický region a svou pozici obhájil Michal Kortyš, návrh na člena Kontrolní a revizní komise ODS za Pardubický region a svou pozici také obhájila Kateřina Jánská. Do Rozhodčí komise ODS za Pardubický region byl zvolen Roman Nacu.

Ale nejdůležitějším bodem na začátku roku 2016 je bezesporu schválení kandidátní listiny, kterou delegátům regionálního sněmu předložil již dříve zvolený lídr kandidátky Michal Kortyš. „Kandidátní listinu jsem sestavoval na základě nominací, vzešlých z oblastních sněmů. Oproti dřívějším způsobům sestavování kandidátních listin jsme prvně pověřili sestavením kandidátní listiny lídra kandidátky. Osobně jsem neočekával, jak složitý to bude úkol. Vše jsem konzultoval s předsedy oblastních sdružení a jejich vyjednávacími týmy. Zohlednili jsme nejen výsledky jednotlivých kandidátů ve volbách v minulosti, ale zejména osobní a profesní přínos pro celou kandidátní listinu. Primárně jsem kladl důraz na profesionalitu kandidátů. O tom, že kandidátní listina byla s velkou pomocí předsedů oblastí a jejich týmů vyjednavačů sestavena správně svědčí skutečnost, že byla na včerejším sněmu jednomyslně schválena, “ uvedl Michal Kortyš.

Regionální sněm měl také na programu jednání schválení kandidáta ODS pro volby do Senátu Parlamentu České republiky ve volebním obvodu č. 43 Pardubice, kterým byl ve středu zvolen David Novák.