13. června 2016

Pokud premiér a ministr vnitra povolí, je to průšvih

Zasahování ministra financí Babiše, ministra spravedlnosti Pelikána a olomouckého vrchního státního zástupce Ištvána do plánované reorganizace policie považuji za zcela nepřijatelné a nepřípustné.

Premiér a ministr vnitra mají plné právo a dokonce povinnost řídit policii a navrhovat změny, které dle jejich názoru zefektivní chod policie. Pokud ustoupí tlaku Andreje Babiše, který se svým postojem k celé záležitosti odkopal, a potvrdil tak fakta zveřejněná novinářem Jankem Kroupou (jeden z odkazů níže), pak je to opravdový průšvih nejen pro sociální demokracii jako vládnoucí stranu, ale pro celý stát.

Demokracie je totiž skutečně ohrožena. ODS se v tuto chvíli nemá čeho bát. Ti, co se v jejích řadách dopustili v minulosti nezákonného jednání, si trest odpykávají nebo již odpykali. Ostatní, kteří neměli čestné úmysly, odešli. Bohužel odstraněna byla pouze jedna část lumpů. Ta, která zůstala, je totiž v čele s Andrejem Babišem třikrát mocnější a pro svobodu a demokracii i třikrát nebezpečnější.

Co tento národ ještě bude ochoten tolerovat?  Jak dlouho se nechá jako loutka vodit člověkem, který se zaštítil bojem proti korupci, ale ve skutečnosti mu jde hlavně o moc a likvidaci konkurentů, a to nejen v politice, ale i v byznysu?

Je zbytečné popisovat události, které vedly k odchodu Roberta Šlachty z řad Policie ČR. Objektivně je popsali dva zkušení novináři – Janek Kroupa a Jaroslav Kmenta – ve svých článcích:

Mgr. Karel Krejza

předseda regionálního sdružení