12. února 2016

Není M. Stropnický jako M. Stropnický

Kolem výroků M. Stropnického o výměně zajatců se rozpoutala zbytečná hysterie. Jak se ukázalo, onen kritizovaný výrok nepocházel od Martina Stropnického, ale od Matěje Stropnického.

Původně měl být Matěj Stropnický členem skupiny, která vycestovala do Libanonu. Matěj neodletěl jen proto, aby se nepodílel na uhlíkové stopě, kterou zanechalo letadlo, kterým skupina cestovala. Protože oba Stropničtí mají rádi publicitu, taťka synka ke své smůle předběhl.

Jak z toho ven?

Martin Stropnický by mohl pomoci vyřešit krizi na pražské radnici a stát se primátorem. Jako primátor by bezpečnost České republiky mohl ohrozit jen obtížně. Matěj Stropnický by mohl být jmenován ministrem obrany. Mohl by vyřešit i letecké útoky v Sýrii, protože by v NATO prosadil zákaz letů kvůli uhlíkové stopě.

A konečně, protože armáda je převážně zelená, stala by se zelená strana v příštích volbách stranou vládní a Matěj by se stal ministrem životního prostředí.

Jaroslav Kubera

předseda senátního klubu