1. prosince 2015

Regionální sdružení ODS Ústeckého kraje má nové vedení

Včerejší regionální sněm, který se konal do pozdních nočních hodin, zvolil nové vedení Regionálního sdružení ODS Ústeckého kraje.

Předsedou byl zvolen Karel Krejza, předseda ODS Litoměřice a místostarosta města Litoměřice, 1. místopředsedou byl zvolen Hynek Hanza, náměstek primátora města Teplice a dalším místopředsedou Marcel Kollmann, předseda ODS Louny.

Karel Krejza: „ Jako nový předseda vidím svou úlohu pro příští rok spíše jako manažerskou než politickou. Je potřeba navázat na dobrou práci předcházejícího vedení regionu, který zanechává Regionální sdružení ODS Ústeckého kraje ve výborné finanční kondici. To nám dává prostor plně se věnovat přípravě krajských voleb, které se uskuteční na podzim příštího roku. Delegáti včerejšího sněmu se rozhodovali mezi dvěma vynikajícími kandidáty na lídra krajské kandidátky. Já blahopřeji Jiřímu Kulhánkovi ke zvolení lídrem krajské kandidátky a jsem přesvědčen, že společně s úspěšnou starostkou Obrnic, Drahomírou Miklošovou, vytvoří v čele kandidátky skvěle spolupracující tým. Naším důležitým úkolem bude sestavit krajskou kandidátku z úspěšných komunálních politiků a také nových tváří nezatížených minulostí. Jsem pevně přesvědčen, že se nám to společně podaří. V posledních měsících se jasně ukazuje, že současná politika ODS oslovuje řadu voličů a že názory ODS jsou pro zdravý vývoj společnosti naprosto nezbytné.“

Hynek Hanza: : „Je nejvyšší čas chopit se oje u vozu ODS, který uvízl v bahně. Naším hlavním společným cílem musí být opětovné rozpohybování ODS, ve které se dlouhou dobu více lidí vezlo než táhlo či tlačilo. Někteří vyskočili, bláto pomalu opadává, takže vůz je lehčí. Nicméně výraznější pohyb kupředu můžeme zajistit jen my sami. Nebude to snadná cesta a o hladkém povrchu bez překážek si můžeme nechat jen zdát. Avšak věřím, že pokud se nebudeme bát, nebudeme si sami vytvářet překážky a chopíme se s dostatečnou vůlí a přesvědčením pomyslné oje, náš vůz opět pojede. Naším palivem nechť je jednoduchá, srozumitelná pravicová politika, zdravý rozum a našimi pasažéry voliči nikoli my sami!“

Regionální sněm se zabýval před lednovým volebním kongresem nominacemi do vedení Občanské demokratické strany. Delegáti na sněmu diskutovali s předsedou ODS Prof. Petrem Fialou a místopředsedy ODS Milošem Vystrčilem, Martinem Kupkou a Martinem Novotným. Svou podporu dali předsedovi ODS Prof. Petru Fialovi, na post 1. místopředsedy ODS navrhli Martina Kupku a na místopředsedkyni ODS byla navržena Drahomíra Miklošová, starostka Obrnic. Do výkonné rady byl navržen Jiří Drbal z Ústí nad Labem.

Jako svou kandidátku pro volby do Senátu PČR v senátním obvodu Most kandidáti zvolili Libuši Hrdinovou, ředitelku jedné z mosteckých základních škol.

Na lídra krajské kandidátky pro krajské volby 2016 byl zvolen Jiří Kulhánek, dlouholetý starosta královského města Kadaň.

Jiří Kulhánek: „Budeme usilovat o sestavení kandidátky do krajských voleb z úspěšných a zkušených starostů a místostarostů z radnic našeho kraje. Ukážeme na pozitivních příkladech z praxe, že umíme řešit problémy našich občanů na komunální úrovni. Chceme tuto praxi přenést i na krajskou úroveň.“

Mgr. Karel Krejza

předseda regionálního sdružení
místostarosta města Litoměřice
krajský zastupitel