Mgr. Zdeněk Černý

Životopis

Mgr. Zdeněk Černý, narozen 29. 8. 1956 v Brně.

Pochází z Brna, kde také vyrostl. Nyní bydlí v Blučině u Brna v domě, který si postavili s manželkou v letech 1995–1998.

Na období normalizace nerad vzpomíná, a proto se nebude ve svém stručném představení do tohoto období vracet. Nebyla to pro něj jednoduchá ani lehká část života. Raději se ale, dívá dopředu, kde vidí určité smysluplné vize než do nehezké doby, kterou zažil v totalitním režimu!

Od roku 1993 podniká v oboru autodoprava, výroba, obchodní činnost, poradenství v oblasti ekonomika podnikání. V minulosti vyučoval jako učitel techniky a dopravních předpisů v autoškole.

Vzdělání a odbornost: SOU automobilní, SPŠ automobilní, VŠ ekonomická.

Je ženatý a se svojí manželkou, narozenou 11. 7. 1970 má dvě dospělé dcery. Manželka se ním spolupodniká ve firmách. Pokud jim situace a čas dovolily, snažili se cestovat, poznávat památky a místa v naší republice i v zahraničí. Procestovali moho zemí Evropy i další země za oceánem. Jeho jazykové znalosti jsou: němčina, angličtina, chorvatština.

Politická angažovanost: V roce 1989, po sametové revoluci v Brně spolu zakládal Občanské fórum, ale v politice nezůstal. Několik let pracoval v zahraničí. Od návratu do vlasti podniká doposud, dovolí si říci úspěšně. Mnoho let zaměstnává lidi a nikdy se nedostal do „červených čísel“.

Později se stal členem Občanské demokratické strany. Nejdříve místního sdružení v Ivančicích a později předsedou místního sdružení v Oslavanech, kde úzce spolupracuje s dlouholetým starostou města Oslavany, místopředsedou našeho sdružení Vítem Aldorfem. Dovolí si říci kamarádem a sousedem z chaty. Později byl zvolen členem oblastní rady a místopředsedou oblasti, Brno-venkov.

Od roku 2017 do roku 2020 také působil v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky ve funkci asistenta.                              

Mezi jeho koníčky patří sport, lodě, cestování a četba. V mládí také aktivně sportoval. Oblíbeným sportovním týmem je Kometa Brno.

Kandidovat do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, se rozhodl po důkladné úvaze. Myslí si a věří, že může zúročit pro společnost své mnohaleté zkušenosti pracovní, politické a také zkušenosti z běžného života.

Požádá proto voliče o důvěru. Bude-li mu propůjčena jejich hlasem, tak se vynasnaží tuto důvěru nezklamat a zasloužit si ji. Je přesvědčen, že se v naší republice dá mnohé posouvat k lepšímu. Je toho tolik, že to nelze v krátkosti vyjmenovat.

Není mu a nikdy nebylo lhostejné, jaký odkaz zanecháme další generaci. Proto se chce snažit, aby to byl odkaz co nejlepší. Odkaz, za který se nebude muset stydět.

Ale dost už o minulosti a o tom co by, kdyby! Ono hezkých slov a slibů může každý člověk říci tisíce, ale potřeba je vždy sledovat jeho chování a tam najdete ty správné odpovědi.

Drží se a vždy se držet bude odkazu, že každý jsme to, co děláme, a ne to, co říkáme, že uděláme. Můžeme udělat tento svět lepším místem k životu tím, že budeme šťastní a spokojení. A pro takový odkaz bych já chtěl udělat vše, co bude v mých silách.

Závěrem by chtěl ještě uvést na svou čest, že nikdy nebyl členem žádné jiné politické strany, hnutí nebo uskupení, než Občanského fóra a Občanské demokratické strany.