6. listopadu 2014

Starostou Králova Dvora opět zvolen Petr Vychodil

Neuvolněnými místostarosty budou Josef Antoniv a Jiří Oberfalzer

Petr Vychodil (ODS) bude i nadále prvním mužem králodvorské radnice. Rozhodli o tom 5. listopadu 2014 na svém ustavujícím zasedání zastupitelé města Králův Dvůr, když pro jeho znovuzvolení jednohlasně zvedlo ruku všech šestnáct přítomných zastupitelů (Mgr. Bokr přišel na zasedání pozdě, a proto zastupitelský slib složil v průběhu zasedání). Z jednání napříč všemi subjekty vzešel návrh nepodepisovat a útvářet úzkou koalici, ale naopak spolupracovat se všemi zvolenými subjekty ve prospěch rozvoje města. Již z povolebních jednání vzešlo rozhodnutí o tom, že Králův Dvůr bude mít dva neuvolněné místostarosty - Josefa Antoniva (ČSSD) a nově i senátora Jiřího Oberfalzera (ODS). V pětičlenné radě města dále zasednou Jana Chlupová (ODS) a Luboš Krbec (Obč. sdružení pro rozvoj města Králův Dvůr). Poté byly obsazeny výbory při zastupitelstvu města, v nichž zasedli I členové ostatních stran, sdružení a hnutí, která do komunálních voleb v Králově Dvoře kandidovala.
“Velmi si cením silné podpory zastupitelů, která je pro mně společně s nejvyšším počtem hlasů, které jsem od občanů Králova Dvora v komunálních volbách obdržel, obrovským závazkem a zároveň hnacím motorem do další práce pro město Králův Dvůr. Věřím, že zastupitelstvo bude stejně pracovité a akční jako to minulé a bude pokračovat v nastoleném tempu,” řekl staronový starosta Králova Dvora Petr Vychodil.
Po nezbytných volebních procedurách hned nové zastupitele čekala rutinní práce v projednávání jednotlivých bodů. Na programu tak například byla realizace chodníku v městské části Levín či příprava projektů pro žádosti o dotace na období 2015-2017.