21. května 2015

Interpelace na ministryni pro místní rozvoj ve věci podpory rekonstrukce místních komunikací

Ústní interpelace poslance Petra Bendla na ministryni pro místní rozvoj Karlu Šlechtovou ve věci podpory rekonstrukce místních komunikací.

 
Petr Bendl: 

Předně chci poděkovat paní ministryni, protože se neomluvila jenom formálně, ale omluvila se i mně osobně, protože má zdravotní problémy, které chápu, a nemohla zde být přítomna. To velmi respektuji. Proto prosím prostřednictvím Poslanecké sněmovny, aby mi paní ministryně odpověděla na otázku, která se týká právě rekonstrukce místních komunikací.
 
Na jednání výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj nás paní ministryně informovala o tom, že na jednu z obrovských zátěží, kterou naše města a obce trpí, to jsou nutné rekonstrukce místních komunikací, budou evropské peníze. Ale podle všeho se vládě nepodařilo prosadit, aby strukturální fondy mohly být využívány i v této oblasti. Chtěl bych se ujistit, zda to je, či není pravda. Prosím o informaci, zda to tak opravdu je, že přes příslib, že se něco takového pro obce najde, prostředky nebudou. A co případně ministryně pro místní rozvoj v této oblasti navrhuje, protože to je problém, se kterým se bude muset Česká republika do budoucna určitě poprat, a budeme muset obcím pomoct v tom, aby mohly rekonstruovat místní komunikace. Děkuju.
Ing. Petr Bendl

poslanec PČR
zastupitel obce