1. června 2015

Už jsme zase volitelní

„ODS se mnou nabízí dobrou, jasnou, srozumitelnou pravicovou politiku pro pracovité lidi a k ní patří snižování daní. Tři zbytečné daně také chceme zrušit – konktrétně silniční daň, daň z nemovitosti a z nabytí nemovitosti. Tyto daně mají nízký výnos pro stát, jsou administrativně náročné, a když je mít nebudeme, tak se mi nestane,“ říká v rozhovoru pro Právo předseda ODS Petr Fiala.

Říkal jste, že ODS chce snižovat daně. To má být vtip, když je ve vládě zvyšovala? 

Také jsem řekl, že mě minulost nezajímá, protože ji nemohu měnit, ale že mě zajímá budoucnost. ODS se mnou nabízí dobrou, jasnou, srozumitelnou pravicovou politiku pro pracovité lidi a k ní patří snižování daní. Tři zbytečné daně také chceme zrušit – konktrétně silniční daň, daň z nemovitosti a z nabytí nemovitosti. Tyto daně mají nízký výnos pro stát, jsou administrativně náročné, a když je mít nebudeme, tak se mi nestane. 

Průzkumy vám stále přisuzují kolem sedmi procent preferencí. 

Pro mě jediný průzkum, který je důležitý, jsou volby. Pokud ale jde o průzkumy, tak tendence je minimálně stabilizace, spíš růst. Není to nic, s čím bych byl v tuto chvíli spokojen. Cesta zpátky do čela české politiky je dlouhá, nic jiného jsem nesliboval a ani nic jiného nikdo jiný neočekával. Situace mi připadá dobrá. Lidé se neptají na naše vnitřní problémy a financování a to už je krůček k tomu, aby nás i volili. 

Je nové logo také receptem, který má lákat víc hlasů? 

Každá úspěšná firma i politická strana musí uzpůsobovat logo moderním trendům a designům. My jsme provedli jen malou konzervativní úpravu, je to signál změn, kterými ODS prochází. Kdyby nás někdo volil kvůli logu, tak bych ocenil, že má velký estetický cit, ale také by mě to mrzelo. Podstatná je ale naše politika. 

http://pfiala.cz/  •  FACEBOOK  •  TWITTER