23. dubna 2015

Výkonná rada ODS: Vyzýváme vládu, aby neprodleně řešila problémy v oblasti čerpání evropských fondů

Usnesení Výkonné rady ODS

• VR ODS vyzývá vládu, aby neprodleně řešila problémy v oblasti čerpání evropských fondů. Nyní je ohroženo čerpání stovek miliard korun. Spor dvou ministerstev v barvách ANO navíc poškozuje pozici České republiky při vyjednáváních v Bruselu.

• VR ODS odmítá návrh Ministerstva vnitra na zavedení povinného přechodného bydliště. Návrh je jen další komplikací a útokem na svobodu občanů. Znovu se potvrzuje nebezpečný trend stále větších zásahů státu do života lidí. Dalším příkladem je i snaha Ministerstva financí prosadit registrační pokladny.

• VR ODS se jednoznačně staví proti dalšímu zavádění kvót. Nová kvóta na sociální byty z pera ministryně práce a sociálních věcí žene města a obce do bezvýchodné situace. Pokud tento nesmysl prosadí, vytvoří nová ghetta a nové problémy.

• VR ODS vyzývá poslance ODS, aby interpelovali ministra spravedlnosti ve věci osobní odpovědnosti státních zástupců zodpovědných za škody, které vznikly státu nezákonným stíháním exposlanců ODS.