19. září 2014

„Europoslanci jsou banda nacistů,“ napsal Kellerův asistent. ODS protestuje

Asistent europoslance Jana Kellera (ČSSD) Martin Hekrdla označil na webu Literárních novin Evropský parlament za “bandu nacistů”. Nesouhlasil totiž se schválením asociační dohody mezi EU a Ukrajinou. Podle prvního místopředsedy ODS Jana Zahradila by si měl Keller své zaměstnance umravnit.

 
“Dosud jsme podobně slabomyslné výlevy slýchali jen od zastánců předlistopadových pořádků okolo KSČM. Je s podivem, že nyní s něčím podobným přicházejí lidé z okruhu údajně proevropských sociálních demokratů,” řekl Jan Zahradil. “V demokratické společnosti má samozřejmě každý právo na svůj osobní názor, byť sebehloupější. Pokud ale o ‚bandě nacistů ve Štrasburku‘ píše akreditovaný asistent europoslance vládní strany, je to na pováženou. Pan Keller bude muset svým zaměstnancům vysvětlit, jak se mají chovat.”  
 
Podle Jana Zahradila by si také sociální demokraté měli konečně ujasnit, na jaké straně stojí. "Nejenom lavírování premiéra Sobotky a jeho neochota podpořit spojence v NATO, ale i postoje pana Kellera, který společně s komunisty odmítl asociační dohodu, jen posilují dojem bezradnosti a zmatenosti, kterým nejsilnější vládní strana působí na mezinárodní scéně," dodal Jan Zahradil.