23. května 2014

Proč jít k Evropským volbám a nevolit eurooptimisty?

Mnozí politici (z levého i pravého politického spektra) lákají voliče k volbám do Evropského parlamentu na "evropskou prosperitu" či "význam ČR v Evropě". Jsou to ale nesplnitelné sliby, protože dnešní Evropa je přestárlá, předlužená a přeregulovaná.

Jsme její součástí, ale nebezpečným proudem nemusíme být uneseni, budeme-li obezřetní k hlubším a hlubším intergračním tendencím. Ty nás neprůhledným a plíživým způsobem zbavují nezávislosti a možnosti rozhodovat o národních problémech na domácí půdě.
 
Chceme opravdu přispívat na dluhy bohatších zemí a zvyšovat tím vlastní zadluženost?
 
Chceme, aby naši politici ještě lehkomyslněji stahovali zemi do dluhů s tím, že se můžeme spolehnout na záchranné evropské fondy? Chceme, aby Brusel diktoval detaily naší rozpočtové politiky?
 
Pokud na některou z těchto otázek odpovíte NE, běžte prosím k volbám a volte podle zdravého rozumu někoho, kdo chce těmto rizikům bránit. Ten, kdo jasně pojmenuje evropské problémy, není automaticky protievropský. Naopak, budoucí osud Evropy mu leží na srdci mnohem více než politikům, kteří v evropských institucích pohodlně nebudou "zlobit" a tváří se, že Evropa je na dobré cestě.
Ing. Eva Zamrazilová, CSc.

kandidátka ODS pro volby do EP