20. května 2014

Deset otázek

Deset otázek

 
1) Co právě děláte? Na čem právě pracujete?
 
Momentálně studuji na VŠE v Praze, jsem v posledním ročníku magisterského studia oboru Mezinárodní politika a diplomacie. Příští týden mi začíná zkouškové období, tudíž se budu muset hodně věnovat studijním povinnostem. Mimo to kandiduji za ODS do Evropského parlamentu a mám číslo 22.
 
 
2) Oblíbená politická postava a proč?
 
Václav Havel – vždy bojoval za mír a lidská práva.
 
 
3) Kdy skončí ekonomická krize?
 
Podle mě bude ekonomická krize pokračovat ještě několik let. Až bude bankovní systém stabilnější a odpovědnější a dojde ke zpřísnění jeho regulace, tak by mohlo poté nastat období rozkvětu a konjunktury.
 
 
4) Rozpadne se Evropská unie?
 
Doufám, že ne. Základem projektu EU je mír, přátelství a všeobecně přínosná spolupráce, tudíž pevně doufám v jeho pokračování. Ale cesta, kterou si EU zvolila, je špatná, plná byrokracie a nařízení. Občany a především podnikatele zatěžuje různými omezeními a regulacemi, proto by EU měla najít nový, lepší, realističtější směr. Tím směrem je umět se zreformovat.
 
 
5) Kým byste chtěl v historii být a proč?
 
Potěší mě, když si mě budou lidé pamatovat jako prvního Nguyena, který kandidoval do EP, protože příjmení Nguyen je 9. nejobvyklejší české příjmení.
 
 
6) Váš největší úspěch ve veřejném životě.
 
Na politické scéně jsem úplný nováček, protože jsem teprve nedávno získal české občanství, tudíž se teprve oťukávám, ale doufám, že mě ještě čeká dlouhá politická cesta.
 
 
7) Jaký titulek byste si rád přečetl na první straně novin?
 
První Čech vietnamského původu se stal europoslancem.
 
 
8) Věříte v člověkem způsobené oteplování?
 
Myslím si, že oteplování je přirozený proces, kterým naše planeta prochází, ale člověk v něm hraje také nemalou roli.
 
 
9) Co právě čtete?
 
Zápisky k předmětu Teorie mezinárodních vztahů od profesora Petra Kratochvíla, jelikož půjdu za týden k ústní zkoušce.
 
 
10) V co věříte?
 
Věřím v přísloví: “Co sám nechceš, nečiň jinému.”
 

Cong Hung Nguyen se narodil v roce 1987 v Hanoji (Vietnam). V ČR žije od 8 let. Studoval na Gymnasiu Děčín. V roce 2012 úspěšně dokončil bakalářské studium na Vysoké škole ekonomické v Praze, obor mezinárodní studia – diplomacie. V současnosti je v posledním ročníku navazujícího magisterského studia oboru Mezinárodní politika a diplomacie. Dále je členem neziskové organizace Info-dráček zabývající se integritou vietnamské menšiny v ČR. Hovoří anglicky, německy a vietnamsky. 
Cong Hung Nguyen

kandidát ODS pro volby do Evropského parlamentu