9. října 2013

Kauza Rath je jen vrcholem ledovce, ČSSD by se měla omluvit

Středočeská ODS vyzývá představitele ČSSD, aby se vyjádřili k novým obviněním protikorupční policie ČR. Aktuální události a nová zjištění zřetelně ukazují, že korupční jednání se v době vlády ČSSD a KSČM staly normou, říká Petr Bendl.

„Probíhající soud s Davidem Rathem, je jen vrcholem ledovce. Vláda ČSSD a KSČM ve Středočeském kraji otevřela dveře jednání, jehož obětí jsou všichni obyvatelé Středočeského kraje, kteří jsou v roli poškozených,“ říká předseda středočeské ODS Petr Bendl.

„Navíc tato kauza přichází v době, kdy koalice ČSSD a KSČM dovedla Středočeský kraj hospodářsky kraj tak daleko, že kraj není schopen platit zakázky, které si objednal, v důsledku čehož kraj zaplatí dodavatelům stavebních zakázek o 20 mil. Kč víc, než byla původní vysoutěžená cena zakázky!"

„Rozumím tomu, že nemohou všichni nést odpovědnost za činy jednotlivců, kteří ale "hráli" za jejich tým, přesto očekáváme alespoň elementární slušnost, a to, že se obyvatelům středních Čech komunisté a sociální demokraté veřejně omluví a zastupitelstvo kraje opustí ti, kteří na hejtmanství působili v době, kdy kauzy vznikaly," upozornil.

Nová obvinění policie nenechal bez komentáře ani náměstek primátora Mladé Boleslavi Adolf Beznoska. „V Mladé Boleslavi jsme za uplynulých deset let udělali stovky výběrových řízení a z fondů Evropské unie získali přes miliardu korun. V žádném případě se nevyskytl ani náznak korupčního jednání. To dokazuje, že politika se dá dělat i jinak, než nám to předvádí středočeská ČSSD a komunisté. Ta se z kauzy Rath a spol. nepoučila, což mj. dokazuje i fakt, že na kandidátce středočeské ČSSD je řada bývalých dlouholetých spolupracovníků Davida Ratha,“ reagoval v úterý odpoledne.

Ing. Petr Bendl

předseda regionálního sdružení,
lídr středočeské kandidátky