19. prosince 2011

• Výkonná rada projevuje úctu prvnímu prezidentovi České republiky Václavu Havlovi, který se zapsal do historie naší země důsledným obhajováním a prosazováním demokracie a euroatlantické politické orientace. Odchodem Václava Havla, jednoho ze symbolů změn v naší zemi po roce 1989, ztrácí česká a světová veřejnost myslitele a politika, jehož životní postoj může nadále inspirovat k obraně svobody, občanské odvaze a odmítání všech forem totality.

• Výkonná rada plně podporuje dosavadní postup premiéra Petra Nečase při projednávání návrhu na uzavření mezivládní dohody o záchraně eura a poskytnutí půjčky MMF z devizových rezerv ČNB. Rozhodnutí vlády má být v obou případech založeno na pečlivém vyhodnocení všech podmínek a dopadů pro Českou republiku.

• Výkonná rada zdůrazňuje, že opatření proti nezodpovědnému hospodaření státu zařadila ODS již v minulosti do svého programu v podobě finanční ústavy, kterou v loňském roce prosadila do vládního programového prohlášení. Výkonná rada vyzývá, aby návrh finanční ústavy vláda projednala a schválila v prvním pololetí příštího roku.

• Výkonná rada přeje všem občanům hezké Vánoce a šťastný nový rok.