19. prosince 2011

Výkonná rada projevuje úctu prvnímu prezidentovi České republiky Václavu Havlovi

Výkonná rada projevuje úctu prvnímu prezidentovi České republiky Václavu Havlovi, který se zapsal do historie naší země důsledným obhajováním a prosazováním demokracie a euroatlantické politické orientace. Odchodem Václava Havla, jednoho ze symbolů změn v naší zemi po roce 1989, ztrácí česká a světová veřejnost myslitele a politika, jehož životní postoj může nadále inspirovat k obraně svobody, občanské odvaze a odmítání všech forem totality.

  • Výkonná rada projevuje úctu prvnímu prezidentovi České republiky Václavu Havlovi, který se zapsal do historie naší země důsledným obhajováním a prosazováním demokracie a euroatlantické politické orientace. Odchodem Václava Havla, jednoho ze symbolů změn v naší zemi po roce 1989, ztrácí česká a světová veřejnost myslitele a politika, jehož životní postoj může nadále inspirovat k obraně svobody, občanské odvaze a odmítání všech forem totality.    
     
  • Výkonná rada plně podporuje dosavadní postup premiéra Petra Nečase při projednávání návrhu na uzavření mezivládní dohody o záchraně eura a poskytnutí půjčky MMF z devizových rezerv ČNB. Rozhodnutí vlády má být v obou případech založeno na pečlivém vyhodnocení všech podmínek a dopadů pro Českou republiku.  
     
  • Výkonná rada zdůrazňuje, že opatření proti nezodpovědnému hospodaření státu zařadila ODS již v minulosti do svého programu v podobě finanční ústavy, kterou v loňském roce prosadila do vládního programového prohlášení. Výkonná rada vyzývá, aby návrh finanční ústavy vláda projednala a schválila v prvním pololetí příštího roku. 
     
  • Výkonná rada přeje všem občanům hezké Vánoce a šťastný nový rok.