15. října 2012

Vyhráli komunisté

"Z výsledku jsem zklamán, to je pochopitelné. Především ale musím říct, že tyhle volby jsou vítězstvím komunistů, a to nejen ve středních Čechách, ale v celé republice. Myslím si, že mnoho voličů bude v průběhu dalších čtyř let hodně zklamáno z toho,kam se bude kraj ubírat a budou si vyčítat, že volili komunisty," předpověděl. I když je Raduan Nwelati zklamán z výsledků, na druhé straně tvrdí, že byl i trochu potěšen. "Musím ale říci, že z celorepublikového hlediska zase ODS ve středních Čechách nedopadla š

Co lze z volební prohry vyvodit?

Na vyvození závěrů je poměrně brzy. Naše kampaň ve středních Čechách byla, jsem přesvědčen, dobrá. Oslovili jsme obrovské množství občanů. Koho volili voliči, a kdo k volbám nakonec přišel, to je věc jiná.

Pomýšlíte na možnou spolupráci s ČSSD?

Nemyslím si. A nemyslím si, že by ČSSD z hlediska výsledků měla o to zájem. Komunisté mají nyní větší váhu, jistě už nebudou chtít být ve skryté koalici, ale budou se dožadovat míst v krajské radě. Kam se náš kraj bude ubírat, to nevidím dobře.

Od začátku kampaně jste říkal, že spolupráce s komunisty není možná.

To jsem řekl a to platí. Rád bych dodal, že si velice vážím všech voličů, kteří ODS odevzdali hlasy.

MUDr. Raduan Nwelati

předseda místního sdružení