20. dubna 2018

Klub krajských zastupitelů ODS Středočeského kraje: Makať po středočesku

(www.ods.cz/region.stredocesky) Hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová nechodí na krajské rady. Hnutí ANO přitom při každé příležitosti skloňuje, jak jeho lidé makají. V letošním roce se hejtmanka podle oficiálních zápisů účastnila jen čtvrtiny rad. Chyběla v 75 procentech případů.

„Nedovedu si představit, že by se například starosta obce nebo města neúčastnil naprosté většiny rad. Nevěděl by, co se ve městě či v obci děje. Nemohl by odpovědně svou obec či město řídit. Kraj je samozřejmě ještě větší a složitější a hejtman nese velkou odpovědnost. Ptáme se, kdo je teď vlastně hlavou kraje? Vypadá to tak, že paní hejtmanka nechodí moc do práce. Prostě nemaká," říká krajský zastupitel a poslanec Martin Kupka.

„Nezájem paní hejtmanky o kraj je bohužel patrný i na jeho fungování. Kritizovali jsme například neuvážený vyhazov vedoucího odboru školství, ale nenapadlo nás, že výsledkem bude to, že ani po tak dlouhé době nebude vybrán jeho nástupce. Funkce vedoucího odboru je pro správné fungování škol dost zásadní,“ zdůrazňuje krajský zastupitel a poslanec Jan Skopeček.