19. ledna 2018

ODS odevzdala závěrečnou zprávu o financování volební kampaně na ÚDHPSH

(www.ods.cz) Občanská demokratická strana dnes odevzdala zprávu o financování volební kampaně pro volby do Poslanecké sněmovny Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a hnutí. Splnila tak všechny náležitosti, které jí v souvislosti s volební kampaní ukládá zákon.

„Výdaje na volební kampaň dosáhly částky 82 693 738, 33 Kč. S rezervou jsme dodrželi 90milionový limit, který je pro volby do Poslanecké sněmovny stanoven, a také jsme nepřekročili částku, kterou jsme avizovali již při zahájení volební kampaně,“ uvedl předseda centrálního volebního štábu Zbyněk Stanjura.

Součástí zprávy je seznam všech dárců, kteří ODS a jejím kandidátům poskytli na volební kampaň více než 43 mil. Kč. Zbývající výdaje byly hrazeny z běžných příjmů Občanské demokratické strany.

„Jsem rád, že se nám v průběhu i po skončení kampaně podařilo plnit veškeré nové povinnosti, které pro tyto volby platily, a Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran nemusel vést s ODS žádné správní řízení kvůli porušení pravidel,“ dodal Zbyněk Stanjura.