23. listopadu 2017

Události ČT: Dohoda o rozdělení výborů

(ČT 1) Hostem hlavní zpravodajské relace České televize Události byl v živém vstupu předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

Celý rozhovor se Zbyňkem Stanjurou můžete zhlédnout na ČT.

Michal KUBAL, moderátor:
A v Událostech teď živě Zbyněk Stanjura, předseda poslaneckého klubu ODS. Dobrý večer, z těch pěti výborů, které vám nabízí jako Demokratickému bloku, si máte vybrat čtyři. Už víte, kterého se vzdáte?

Zbyněk STANJURA, předseda poslaneckého klubu /ODS/:
Dobrý večer. My budeme o tom ještě jednat, budeme mít v úterý své poslanecké kluby, protože to se nebude rozhodovat zítra, ale až příští týden a určitě se dohodneme.

Michal KUBAL, moderátor:
Nějaký tip na to, který by to mohl být, který je asi nejpravděpodobnější?

Zbyněk STANJURA, předseda poslaneckého klubu /ODS/:
Ne, my jako občanští demokraté máme jasné priority, říkáme to vlastně už tři týdny. My máme priority vést školský výbor, výbor pro obranu a výbor ústavně-právní.

Michal KUBAL, moderátor:
Ty nejmenší kluby se vedení výboru vzdaly, vy jste teď vyjmenoval tři výbory, znamená to, že ty čtyři místa si rozdělíte ve prospěch v poměru tři ku jedné ve prospěch ODS?

Zbyněk STANJURA, předseda poslaneckého klubu /ODS/:
Jak jsem říkal, domluvíme se v úterý a pak to určitě oznámíme. Teď jsem vám řekl, a nejenom vám, říkáme to dlouhodobě, naše priority, které výbory bychom rádi vedli my.

Michal KUBAL, moderátor:
Jak se vám vůbec osvědčila ta spolupráce v rámci Demokratického bloku? Vypadá to, že budete pokračovat dál?

Zbyněk STANJURA, předseda poslaneckého klubu /ODS/:
Ten Demokratický blok byl sestaven za účelem voleb na ustavující a další schůzi. To znamená, ten účel se splní, protože my jsme chtěli pomoci zejména kolegům, kteří mají menší kluby, aby měli zastoupení ve více výborech, proto jsme to udělali, takže ten blok skončí svou činnost, jakmile budou ustaveny výbory, komise a delegace Poslanecké sněmovny.

Michal KUBAL, moderátor:
Říká Zbyněk Stanjura, díky za váš čas.

Zbyněk STANJURA, předseda poslaneckého klubu /ODS/:
Děkuji za pozvání, na shledanou.

Zbyněk Stanjura

předseda poslaneckého klubu ODS