23. listopadu 2017

ODS Praha: Praze vládne koalice politických trafik. A je to potvrzeno

(www.ods.cz/region.prazsky) Už před 2 lety pražská ODS upozorňovala na to, že současná koalice primátorky Adriany Krnáčové (koalice ANO, ČSSD, Zelení, STAN a Lidovci) nejedná v zájmu Pražanů, ale jen aby si její členové udrželi svá místa v dozorčích radách. Dnešní mediální odhalení a zveřejnění přehledu placených funkcí pro pražské zastupitele hnutí ANO tuto praxi bohužel jednoznačně potvrdilo.

Ze seznamu je jasně patrné, že zastupitelé zvolení za hnutí ANO a jejich koaliční partneři (včetně „nezávislé” Moniky Krobové Hášové) nehlasují na zastupitelstvu v zájmu Pražanů, ale jen pro udržení svých placených funkcí.

„Když jsme před rokem a půl označili vládu Adriany Krnáčové za koalici politických trafik, koaliční zastupitelé včetně Adriany Krnáčové nás označili za lháře. Bohužel se ukazuje, že jejich často nesmyslná hlasování, která nejsou v zájmu obyvatel hlavního města, nejsou jen důkazem jejich nekompetentnosti. Ale že jsou jednoznačně motivována osobním finančním prospěchem,” říká předseda pražské ODS Filip Humplík.

„Dlouhodobě upozorňujeme na neschopnost současné koalice v čele s Adrianou Krnáčovou, dlouhodobě upozorňujeme, že je to koalice politických trafik a jsme rádi, že se naše slova opět potvrzují. V plné nahotě se ukazuje, že současnou koalici v hlavním městě nedrží pohromadě program ani zájem o rozvoj Prahy, ale jenom osobní prospěch,“ dodává Alexandra Udženija, 1.místopředsedkyně ODS.