2. listopadu 2017

Výzva Seznam.cz: S Babišem by to nebyla koalice, ale diktatura

(Seznam.cz) Bojuji za všechny další starosty, říká Bohuslav Svoboda, který je v podobné pozici jako Andrej Babiš. Nová Sněmovna by měla hlasovat o jeho vydání spravedlnosti.

Do politiky vstoupil naplno ve zralém věku 66 let. V roce 2010 se stal za ODS primátorem Prahy. Dnes poslanec Bohuslav Svoboda tvrdí, že svého tehdejšího kroku nelituje. Přestože mu mimo jiné přinesl nepravomocné podmíněné odsouzení za jeho někdejší snahu vyřešit letitý pražský problém s projektem Opencard.

„Zastupitel nebo radní nemůže být trestán za to, že hlasuje v zájmu svých voličů,“ říká Svoboda o svém případu. Soudce přitom v odůvodnění prohlásil, že se bývalý primátor rozhodně neobohatil.

Někdejšího prezidenta České lékařské komory a prominentního pražského lékaře letos voliči poslali do Sněmovny znovu. Stejně jako v roce 2013. Svoboda podobně jako zbytek ODS odmítá koalici s Andrejem Babišem a hnutím ANO. „Když strana něco slíbí voličům, nemůže pak principiálně své názory změnit,“ říká.

(Autor: Jindřich Šídlo)
Bohuslav Svoboda