10. srpna 2017

ODS Praha: Primátorka nese odpovědnost i za své koaliční partnery

(www.ods.cz/region.prazsky) Nedávno zveřejněné informace na serveru iHNed.cz o skupině firem vlastněných členy pražské ČSSD, které získávají podezřele lukrativní zakázky z městských částí a organizací, ukazují na rozsáhlou klientelistickou síť, kterou v hlavním městě sociální demokracie vybudovala.


„Jistě není náhoda, že dotčené firmy nejvíce profitovaly na městských částech a organizacích, kde má ČSSD hlavní slovo. Navíc jistě není náhoda, že všechny 3 dotčené firmy sídlí na stejné adrese. Není přece možné, aby tady členové vládnoucí stany na magistrátu získávali miliardové zakázky od města a nic se nedělo. Téma jistě otevřeme na zářijovém zastupitelstvu a budeme po náměstku Dolínkovi a primátorce Krnáčové žádat vysvětlení, pokud tedy do té doby do kauzy nevstoupí Policie České republiky,“ říká předseda pražské ODS Filip Humplík.
 
„Jsme v situaci, kdy bratr současného náměstka primátorky Dolínka až donedávna spoluvlastnil firmu, která profituje na městských zakázkách, které zadávají organizace spadající pod náměstka Dolínka. Petr Dolínek je místopředsedou ČSSD a jedničkou do voleb do Sněmovny, měl by tedy jasně vystoupit před voliče a vyvrátit veškeré pochybnosti,“ dodává starostka Prahy 2 a jednička pražské kandidátky ODS do voleb do Poslanecké sněmovny Jana Černochová.
 
„Role primátora je podobná roli předsedy vlády. Kdyby se přišlo na to, že jedna strana vládní koalice si ze svého ministerstva udělala penězovod pro své spolustraníky, tak buď odejde předseda vlády nebo vyhodí dotčeného ministra. To samé by měla udělat primátorka Krnáčová. Jako primátorka totiž nese zodpovědnost i za své koaliční partnery,“ uzavírá bývalý pražský primátor za ODS Bohuslav Svoboda.