14. června 2017

Krajští radní pro zdravotnictví za ODS: Vláda prohlubuje problémy ve zdravotnictví. Platy zdravotních sester u lůžek musí vzrůst o 2 000 Kč

(www.ods.cz) Krajské zdravotnictví je dramaticky podfinancované. Česká vláda svými posledními kroky celý zdravotnický sektor destabilizuje. Vyzýváme ministra zdravotnictví, aby co nejrychleji naplnil svůj slib a zajistil prostředky na zvýšení platů zdravotních sester u lůžek o 2 000 Kč a na další předvolební sliby. Není za minutu dvanáct, ale patnáct minut po dvanácté.

 
Krajští radní pro zdravotnictví za ODS se zároveň shodli, že současná vláda nedokázala žádný z vážných problémů zdravotnictví vyřešit, ale naopak je prohloubila. Vydala se cestou nekompetentních direktivních nařízení, rozhazování peněz, slibování všeho všem bez odpovědného řešení, jak to zaplatit.
Před novou vládou bude stát zásadní úkol odstranit nespravedlnosti ve financování státního, regionálního a soukromého zdravotnictví. Pozitivní změny musejí podle občanských demokratů stavět na větších možnostech volby samotných pacientů, jejich spoluzodpovědnosti za vlastní zdraví a na větší kontrole za čerpanou zdravotní péči.
 
Jednání se spolu s krajskými radními pro zdravotnictví za ODS účastnil také expert ODS pro tento sektor Petr Zimmermann.
 
Jan Bureš, Karlovarský kraj
Dalibor Horák, Olomoucký kraj
Martin Kupka, Středočeský kraj
Přemysl Sobotka, Liberecký kraj
Ladislav Valtr, Pardubický kraj